Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

«ΒΟΜΒΕΣ» Βορίδη προς Βελόπουλο: Λέτε αυτά που λέει η Τουρκία με ψευτοεθνικιστική ρητορική (vid)

 Αυτή είναι η αλήθεια για τον διάλογο...

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή, μεταξύ του Μάκη Βορίδη και του Κυριάκου Βελόπουλου, με αφορμή τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, με τον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης να κατηγορεί την

κυβέρνηση πως «σέρνεται ως πρόβατο στο στόμα του λύκου» και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να καταλογίζει στον κ. Βελόπουλο ότι προεξοφλεί πράγματα που τα λένε μόνο οι Τούρκοι ενώ υιοθετεί και δέχεται καταστάσεις που ούτε ο Ερντογάν τολμά να τα πει στους δικούς του.

«Γιατί προεξοφλείτε πράγματα που τα λένε μόνο οι Τούρκοι; Θέσατε την ατζέντα συζήτησης, που είναι για την Ελλάδα ο καθορισμός της ΑΟΖ και οι θαλάσσιες ζώνες. Γιατί υιοθετείτε αυτά που λέει η άλλη πλευρά και τα δέχεστε; Εκτιμάτε ότι είναι πιο αξιόπιστη η άλλη πλευρά;», δήλωσε.

Κατηγόρησε ταυτόχρονα τον κ. Βελόπουλο και την Ελληνική Λύση για «ψευτοεθνικιστική» κριτική: «Άκουσα κάτι για λύκο και για πρόβατο. Ότι η Τουρκία είναι ο λύκος. Δεν ξέρω αν αισθάνεστε εσείς πρόβατο. Εμείς αισθανόμαστε πολύ ισχυροί και ικανοί να αντιμετωπίσουμε τον οποιοδήποτε λύκο. Με αυτή την αυτοπεποίθηση και την θέση, αλλά όχι με αλαζονεία και χωρίς να μηδενίζουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες, προσεγγίζουμε τα Βαλκάνια», τόνισε ο κ. Βορίδης. Και συνέχισε λέγοντας: «Γιατί προεξοφλείτε πράγματα που τα λένε μόνο οι Τούρκοι; Θέσατε την ατζέντα συζήτησης, που για την Ελλάδα είναι ο καθορισμός της ΑΟΖ και οι θαλάσσιες ζώνες. Γιατί υιοθετείτε αυτά που λέει η άλλη πλευρά και τα δέχεστε τα άλλα; Εκτιμάτε ότι είναι πιο αξιόπιστη η άλλη πλευρά; Βλέπω μια ηττοπαθή στάση από ένα κόμμα που θέλει να είναι εθνικοπατριωτικό και να κυματίζει την σημαία πατριωτικά. Γιατί δέχεστε την ερμηνεία της ήττας;».

«Ο Ερντογάν απέτυχε οικτρά σε τρία πράγματα. Στο να χρησιμοποιήσει το μεταναστευτικό, στο Τουρκολιβυκό μνημόνιο που δεν έπαιξε κανένα ρόλο αντίθετα διαμόρφωσε μέτωπα εναντίον της και στην απόπειρα της να παραβιάσει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας αλλά χάριν του ελληνικού στόλου μας και τους χειρισμούς της κυβέρνησης δεν τα κατάφερε, αντίθετα αποξενώθηκε και έρχεστε εσείς και τα εμφανίζετε ως επιτυχία του Ερντογάν. Τον διάλογο η Ελλάδα τον είχε στο τραπέζι. Πιστεύετε εσείς ότι ήταν αίτημα του Ερντογάν; Ο οποίος κατέληξε να εκλιπαρεί για διάλογο; Και αντί να βλέπετε μια Ελλάδα ισχυρή, που θέτει τους όρους της στη διεθνή πολιτική σκηνή ανάγοντας την προστασία των δικών της κυριαρχικών δικαιωμάτων, έρχεστε για μικροπολιτικούς λόγους, να το υπονομεύσετε και να λέτε αυτά που λέει ο Ερντογάν; Αυτός δεν ήταν που μας απειλούσε και έλεγε τι θα μας κάνει και ότι δεν θα είχαμε που να κρυφτούμε και κατέληξε να πάει σε διάλογο με τη δική μας ατζέντα; Στους δικούς του ο Ερντογάν αυτό που λέτε εσείς δεν τολμάει να το πει».

Δείτε όλη την ομιλία αξίζει:



ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις