Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

ΥΜΑΘ: Συνάντηση εκπαιδευτικών με τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου


Με τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη συναντήθηκε η αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών που βρέθηκε νωρίτερα έξω
από το ΥΜΑΘ, διαδηλώνοντας για καλύτερες συνθήκες της επανέναρξης της σχολικής χρονιάς.
Δηλώσεις σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν έκανε έξω από το ΥΜΑΘ ο Γενικός Γραμματέας Θ’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σωτήρης Σμήλιος:

«Δε μας δέχθηκε ο πρωθυπουργός, ο πρωθυπουργός της χώρας που είναι σήμερα εδώ στη Θεσσαλονίκη, κατά τη δήλωση της κυβέρνησης για να συζητήσει με την κοινωνία της πόλης.

Εμείς, λοιπόν, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και όλοι οι σύλλογοι της Θεσσαλονίκης, οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι ομοσπονδίες τους, που έχουν Πανελλαδική κινητοποίηση σήμερα για τα ζητήματα της Παιδείας, μαζί μας οι φοιτητές, μαζί μας οι μαθητές και το γονεϊκό κίνημα, πιθανότατα δεν αποτελούμε την κοινωνία της πόλης για τον πρωθυπουργό», ανέφερε ο κ. Μήλιος και συνέχισε λέγοντας:

«Ζητήσαμε συνάντηση από τον πρωθυπουργό για να μεταφέρουμε το βασικό, θεωρούμε εμείς, αίτημα και ζήτημα, το πως θα εξασφαλίσουμε την ασφαλή λειτουργία όλων των σχολείων.

Να τους μεταφέρουμε δηλαδή, τα πολύ συγκεκριμένα και τα κοινωνικά θεωρούμαι αιτήματα, με πρώτο κριτήριο να λειτουργήσουν τα σχολεία μας με ολιγομελή τμήματα, με μέχρι 15 μαθητές στο κάθε τμήμα και βέβαια, για να γίνει αυτό, να βρεθούν όλοι οι αναγκαίοι χώροι και, πιστέψτε με, υπάρχουν χώροι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ολιγομελή τμήματα.

Χρειάζονται βέβαια νέες, γενναίες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας. Δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας, ούτε μία καθαρίστρια στα σχολεία μας».


Ακόμη πρόσθεσε πως:
«Χρειάζονται πολλές ακόμη προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία μας. Θεωρούμε ταυτόχρονα ότι χρειάζεται να παρέχονται από το κράτος δωρεάν, σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τα μέσα προστασίας λειτουργίας.

Να γίνονται τεστ, να ακολουθηθούν όλα αυτά που όλο το προηγούμενο διάστημα και στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας οι ειδικοί, έχουν επισημάνει ως βασικά στοιχεία και αν θέλετε, δοκιμάστηκαν τον Μάη, όταν λειτουργήσαμε τα σχολεία μας μετά από αίτημα και δικό μας, των εκπαιδευτικών, γιατί και εμείς θέλουμε να ανοίξουν τώρα τα σχολεία με όλους τους μαθητές μας και να παρέχουμε δωρεάν το αγαθό της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Ταυτόχρονα, πρέπει όλοι μαζί να προασπίσουμε το δικαίωμα και στη δημόσια δωρεάν υγείας Για αυτό είμαστε σήμερα εδώ, για αυτό θα είμαστε και στις επόμενες ημέρες στους δρόμους, διεκδικώντας αυτά τα αιτήματα».

Αμέσως μετά τις δηλώσεις, τα μέλη του Εκπαιδευτικού Συλλόγου αλλά και εκείνα των Φοιτητικών Συλλόγων αποχώρησαν από το χώρο.

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις