Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Χίτλερ - Ερντογάν βίοι παράλληλοι


 Χίτλερ - Ερντογάν βίοι παράλληλοι

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η  επιθετικότητα και προκλητικότητα του Ερντογάν έναντι των γειτόνων του και η αδράνεια της διεθνούς κοινότητας. 

Γράφει ο Αθανάσιος Καρανάσιος

20 Οκτωβρίου 2020

Στην δεκαετία του '30, ενώ οι ΗΠΑ τηρούν ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ, η Γαλλία βρίσκεται σε ΑΜΗΧΑΝΙΑ και η Αγγλία ασκεί "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟΥ", ο Χίτλερ αναθεωρεί "βήμα-βήμα" από μόνος του την Συνθήκη των Βερσαλλιών (από την ήττα της Γερμανίας στον 1ο παγκόσμιο πόλεμο). Έτσι, ο Χίτλερ: 

- Συνυπογράφει με την Πολωνία Σύμφωνο μη επιθέσεως το 1934.

- Προμηθεύει στην φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι πολεμικό υλικό για τον πόλεμο εναντίον της Αβησσυνίας (Αιθιοπίας) το 1935-1936.

- Συνεργάζεται στο πλευρό του δικτάτορα Φράνκο στην Ισπανία (1936-1939).

- Υπογράφει το λεγόμενο Σύμφωνο Αντικομιντέρ το 1936 με την Ιαπωνία (ουδετερότητα για την περίπτωση επίθεσης μιας από τις δύο κατά της ΕΣΣΔ).

- Προσαρτά την Αυστρία  τον Μάρτιο του 1938.

- Ενσωματώνει την Σουηδία τον Οκτώβριο του 1938.

- Εισβάλει στην Τσεχοσλοβακία και την αρπάζει τον Μάρτιο του 1939.

- Εισβάλει στην Πολωνία (1/9/1939). Η ημερομηνία αυτή θεωρείται η έναρξη του 2ου παγκόσμιου πολέμου. 

Έως τότε, οι δυτικοί ανέχονταν τον Χίτλερ επειδή δεν επιθυμούσαν ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ και τον πίστευαν επειδή επιθυμούσαν να τον πιστεύουν. Αλλά, βέβαια, οι ψευδαισθήσεις γύρω από τις αληθινές προθέσεις δεν θα κρατούσαν για πολύ. Με την εισβολή στην Πολωνία έπεσαν οι μάσκες...

Τότε, μόνον αφυπνίστηκαν και αντέδρασαν οι δημοκρατικές δυνάμεις της Δύσης, που παρακολουθούσαν πριν παθητικά την καταπάτηση από το ναζιστικό καθεστώς των διεθνών  Συμφωνιών των  Βερσαλλιών του 1919  και του Λοκόρνο του 1925.

Αντίστοιχα, στις μέρες μας ο Ερντογάν, καλυπτόμενος πίσω από την ανοχή των ΗΠΑ και της Ρωσίας εγκαθιστά βάσεις στην Αλβανία, Σομαλία, Λιβύη. Επιτίθεται στην Συρία, στο Ιράκ, στην Αρμενία και τώρα εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας (τουρκολιβυκή Συμφωνία, παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε ξηρά, θάλασσα και αέρα)... Εκμεταλλεύεται τις εμπορικές σχέσεις, την επιρροή των Τούρκων μεταναστών στην Ευρώπη, τα ιδιαίτερα συμφέροντα, την παθητικότητα, την σύγχυση, την απροθυμία, την αναποφασιστικότητα και την αμηχανία της διεθνούς κοινότητας. Οπωσδήποτε και την δεινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Όπως και την έλλειψη δυναμικών Ελλήνων πολιτικών. Είναι όμως λογικό, να ασκεί κανείς "ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟΥ" με έναν πασίδηλα εχθρό και δικτάτορα, που οραματίζεται τον νεοοθωμανικό επεκτατισμό; "ΟΧΙ"... Τον εχθρό τον πολεμάς!!!


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις