Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Αυτός είναι ο λόγος που τα αυγά έχουν καφέ και άσπρο χρώμα (video)

Εσείς ξέρετε τον λόγο;

Ίσως να έχετε αναρωτηθεί πολλές φορές για ποιον λόγο υπάρχουν δύο... χρώματα στα αυγά που προέρχονται από τις κότες. Και μπορεί να σας... ξινίσει λίγο, αλλά η απάντηση είναι ιδιαίτερα...
απλή.

Το χρώμα στο αυγό καθορίζεται από τα γονίδια της κότας, μια και σύμφωνα μ' έναν γενικό κανόνα, οι κότες που έχουν άσπρα φτερά και λευκούς λοβούς αυτιών γεννούν κατά κύριο λόγο άσπρα αυγά, εν αντιθέσει μ' αυτές που έχουν καφετί φτερά με κόκκινους λοβούς αυτιών, οι οποίες κάνουν τα καφέ.

Μάλιστα, οι κότες είναι αυτές που καθορίζουν και την... τιμή των αυγών, μια και τα καφέ είναι συνήθως πιο ακριβά από τα άσπρα. Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός πως οι καφετί κότες ζυγίζουν περισσότερο, οπότε χρειάζονται περισσότερο φαγητό, με αποτέλεσμα να κοστίζουν περισσότερο στον ιδιοκτήτη τους, άρα και το τελικό… προϊόν θα είναι πιο ακριβό.




ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις