Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Άγκυρα: «Να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου άμεσα και να παραδοθεί στην Τουρκία αριθμός νησιών»

Ανανεωμένο θράσος από την Άγκυρα λόγω ΟΗΕ και ΕΕ

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Με ανανεωμένο θράσος μετά την πρωτοκόλληση της τουρκολιβυκής συμφωνίας από τον ΟΗΕ και
την μη αντίδραση των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας αλλά και την μη επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ, η Άγκυρα ζητάει αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και αριθμό νησιών να της παραδοθεί η κυριαρχία τους.

 Η Άγκυρα επιδιώκει να θέσει στο τραπέζι των διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα την δική της ατζέντα με τις δικές της αναθεωρητικές απαιτήσεις όπως:


Η μη επέκταση στα 12 νμ
Το εύρος του εναέριου χώρου
Το ζήτημα της περιοχής έρευνας και διάσωσης
Αποστρατικοποίηση νησιών που βρίσκονται κοντά στις ακτές της Τουρκίας.

Αυτό αποκαλύπτουν Τούρκοι αξιωματούχοι ισχυρίζονται και μάλιστα, θέτουν θέμα «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο Πέλαγος, αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία σε νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, που η παραχώρησή τους στην Ελλάδα κατά αυτούς, δεν αναφέρεται ρητά σε Διεθνείς Συνθήκες.

«Πώς θα συζητήσουμε το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας όταν θα έχουμε αμφιβολίες για την κυριαρχία πολλών νησιών και βραχονησίδων» λένε.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις