Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020

Έκτακτη συνάντηση Μητσοτάκη – Αναστασιάδη με Μέρκελ και Μακρόν Θρίλερ για γερά νεύρα στη Σύνοδο Κορυφής

Έκτακτη συνάντηση πραγματοποιείται αυτή την ώρα ανάμεσα στους Κυριάκο Μητσοτάκη, Άνγκελα Μέρκελ, Νίκο Αναστασιάδη και Εμανουέλ Μακρόν.


Πιο συγκεκριμένα, όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το newsbeast.gr, η άρνηση της Ελλάδας να αποδεχτεί το προσχέδιο των συμπερασμάτων έφερε απότομη διακοπή 45 λεπτών στη Σύνοδο Κορυφής αλλά και μία έκτακτη συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, του Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν προκειμένου να βρεθεί κοινό σημείο πλεύσης και να υιοθετηθούν τα αιτήματα της Ελλάδας.

Κατά πληροφορίες το προσχέδιο που αρνείται η Ελλάδα δεν υπάρχει αναφορά σε κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας. Αυτό που αναφέρεται στο προσχέδιο που απορρίφθηκε από τη χώρα μας είναι πως η «ΕΕ θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία στη διάθεσή της ώστε να διασφαλίσει το σεβασμό της κυριαρχίας της Ελλάδας και της Κύπρου».

Παράλληλα γίνεται μνεία και στο μεταναστευτικό: «Υπό την προϋπόθεση ότι διατηρούνται εποικοδομητικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση θεμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ηγέτες της ΕΕ συμφωνούν να δρομολογήσουν μια θετική πολιτική ατζέντα ΕΕ-Τουρκίας με ιδιαίτερη έμφαση στον εκσυγχρονισμό της Τελωνειακής Ένωσης και στη διευκόλυνση του εμπορίου καθώς και στους υψηλού επιπέδου διαλόγους και στη συνεχή συνεργασία σε θέματα μετανάστευσης σύμφωνα με τη δήλωση ΕΕ-Τουρκίας για το 2016».


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις