Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Δεν δέχονται τα πρόστιμα για κορωνοϊό - Καταγγέλουν αστυνομικούς


 Του Γιώργου Μιχαηλίδη

''Βροχή'' τα παράπονα κατά αστυνομικών - Α. Πασχαλίδης: «Δεν θέλουν να πληρώνουν πρόστιμα για κορωνοϊό»

Σε κέντρο παραπόνων… κατά αστυνομικών από δυσαρεστημένους πολίτες που τίθενται υπό έλεγχο για τον κορωνοϊό μετατράπηκε η Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.

Ο πρόεδρος της Αρχής Ανδρέας Πασχαλίδης μιλώντας στην Offsite ανέφερε ότι ειδικά τον τελευταίο μήνα τα παράπονα που γίνονται στην Αρχή είναι κυρίως για παράβαση των διαταγμάτων.

Ο κ. Πασχαλίδης τόνισε ότι «φαίνεται πως  ο κόσμος δεν θέλει να τον καταγγέλλουν και να δέχεται πρόστιμα για τον κορονοϊό. Σε αντιδιαστολή καταγγέλει τους αστυνομικούς». Ο κ. Πασχαλίδης ανέφερε ότι πολλές καταγγελίες εγιναν τον τελευταίο μήνα κυρίως, οι οποίες θα εξεταστούν. 

Να σημειώσουμε ότι το τριήμερο 16-19 Οκτωβρίου μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν συνολικά 2.953 ελέγχοι σε υποστατικά σε όλες τις επαρχίες

Το διήμερο 16 - 18 Οκτωβρίου προέβηκαν συνολικά σε 27 καταγγελίες υποστατικών και 26 πολιτών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας και των σχετικών διαταγμάτων.

Σε ιδιοκτήτη υποστατικού στη Λευκωσία, εκδόθηκε εξώδικο πρόστιμο ύψους €8,000 για τον λόγο ότι, κατά τη διάρκεια γαμήλιων δεξιώσεων, επέτρεψε σε θαμώνες του εν λόγω υποστατικού να χορεύουν, κατά παράβαση των σχετικών διαταγμάτων.

Επίσης σε πέντε υποστατικά στην Πάφο εκδόθηκαν στους υπεύθυνους εξώδικα πρόστιμα ύψους €1,000 για ιστάμενους πελάτες.

Οι υπόλοιπες καταγγελίες υποστατικών αφορούσαν κυρίως τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας από υπεύθυνους και υπαλλήλους. Σε δύο περιπτώσεις στη Λεμεσό εκδόθηκαν εξώδικα ύψους 4000 ευρώ και 1500 ευρώ σε υπαλλήλους υποστατικών για τον λόγο ότι δεν έφεραν προστατευτικές μάσκες.  

Επιπρόσθετα των πιο πάνω, σε έλεγχο των  μελών της Αστυνομίας, στην επαρχία Λεμεσού, προέκυψε μια εξώδικη καταγγελία ιδιοκτήτη υποστατικού, ύψους 3000 ευρώ, για το λόγο ότι οι υπάλληλοι δεν έφεραν προστατευτική μάσκα. Να σημειωθεί ότι το εν λόγω υποστατικό καταγγέλλεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά για παράβαση των διαταγμάτων.

Εξάλλου, τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, η Αστυνομία προέβη σε συνολικά 963 ελέγχους παγκυπρίως σε ό,τι αφορά τη συμμόρφωση υποστατικών και πολιτών με τα υπουργικά διατάγματα με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, προέβη η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, μέλη της προέβησαν συνολικά σε 12 καταγγελίες υποστατικών και 28 καταγγελίες πολιτών για παραβάσεις της νομοθεσίας και των σχετικών διαταγμάτων που αφορούν κυρίως τη χρήση της προστατευτικής μάσκας.  

Πιο αναλυτικά, στην επαρχία Λευκωσίας διενεργήθηκαν 72 έλεγχοι και προέκυψαν 2 καταγγελίες υποστατικών και 2 καταγγελίες πολιτών, στην επαρχία Λεμεσού έγιναν 230 έλεγχοι με τέσσερις καταγγελίες υποστατικών και 2 καταγγελίες πολιτών, στην επαρχία Λάρνακας 246 έλεγχοι με μια καταγγελία υποστατικού και 18 καταγγελίες πολιτών, στην επαρχία Πάφου διενεργήθηκαν 101 έλεγχοι και 3 καταγγελίες υποστατικών και 2 καταγγελίες πολιτών, στην Αμμόχωστο 169 έλεγχοι από τους οποίους προέκυψαν 2 καταγγελίες υποστατικών και 3 καταγγελίες πολιτών και στην περιοχή Μόρφου διενεργήθηκαν 145 έλεγχοι με μια καταγγελία πολίτη.

Επίσης, στο Αεροδρόμιο Λάρνακας έγινε μια καταγγελία πολίτη για μη κατοχή της κάρτας "CYPRUS FLIGΗT".

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις