Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΑΤΙΛΛΑΣ η Άγκυρα!!! Η πρώτη αντίδραση για τις αποφάσεις της Συνόδου

«Αέρας» στα πανιά της η στάση της Ευρώπης, ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!
Με σκληρή γλώσσα απαντά στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.


Οι ισλαμιστές της Άγκυρας αναφέρουν πως, μολονότι, ορισμένα στοιχεία σχετικά με την Τουρκία ήταν θετικά, υπήρχαν σημεία που «έχουν πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα».


Επιπλέον, η εν λόγω ανακοίνωση προαναγγέλλει συνέχιση των ερευνών για υδρογονάνθρακες γύρω από την Κύπρο, μέχρι να υπάρξει απόφαση για την «μοιρασιά των πόρων».

«Αέρας στα πανιά» της Άγκυρας λοιπόν η διστακτικότητα ή καλύτερα η απροθυμία της Ευρώπης να επιβάλλει ξεκάθαρες κυρώσεις στην γείτονα, μη εισακούοντας Ελλάδα και Κύπρο, οι οποίες απειλούνται.

Η πρώτη αντίδραση της Άγκυρα παραπέμπει σε συμπεριφορά Αττίλα!

«Είναι θετικό ότι στο κείμενο γίνεται αναφορά περί επανέναρξης των διερευνητικών επαφών», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε ανακοίνωσή της, επικρίνει, ωστόσο, την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς περί… Τουρκοκυπρίων. ΖΗΤΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ. ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

«Το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στους Τουρκοκυπρίους στις αποφάσεις της Συνόδου και στον δίκαιο διαμοιρασμό των υδρογονανθράκων μεταξύ των δύο πλευρών δείχνει τη νοοτροπία της Ε.Ε. που συνεχίζει να αγνοεί τους Τουρκοκυπρίους», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, καλεί σε επαφές Ελλήνων της Κύπρου και τουρκοφρόνων «όσο το δυνατόν συντομότερα» σε μία προσπάθεια να γίνει «συντονισμός των ενεργειών για τους υδρογονάνθρακες».

Όσον αφορά στις πιθανές κυρώσεις κατά της Άγκυρας, το ΥΠΕΞ της γείτονος επιμένει πως αυτή η στάση δεν είναι εποικοδομητική.

«Η Ε.Ε. πρέπει να καταλάβει πως δεν θα πάει πουθενά με αυτή την τακτική», είπαν κουνώντας το δάκτυλο.

«Ευχόμαστε ειλικρινά να βελτιωθούν οι σχέσεις μας με την Ε.Ε. σε κάθε πεδίο με την προοπτική της ένταξης (σ.σ. της Άγκυρας στην Ε.Ε.) και της εξυπηρέτησης των κοινών μας συμφερόντων. Είμαστε πάντοτε υπέρ της μείωσης της έντασης και υπέρ του διάλογου. Απαντήσαμε θετικά σε αυτές τις προσκλήσεις, αποδείξαμε την καλή μας θέληση και παρείχαμε πλήρη στήριξη σε όσους πασχίζουν για τον διάλογο. Πλέον είναι η ώρα να γίνουν κοινά βήματα για να φτάσουμε σε απτά αποτελέσματα».


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις