Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Κοντονής: «Ο καθείς και οι επιλογές του»


 Την διαγραφή του Σταύρου Κοντονή από τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης η Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Σταύρο Κοντονή, μετά την έντονη πολιτική διαμάχη που είχαν σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου ο «Σταύρος Κοντονής παραμένει απαρέγκλιτα, σύμφωνα με δήλωσή του, "κομμουνιστής στην ανανεωτική Αριστερά"» και «προφανώς κανένας δεν μπορεί να του αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα».

Ωστόσο, ο κ. Κοντονής απεμπόλησε το δικαίωμα να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «από τη στιγμή που αποφάσισε να στραφεί κατά του κόμματος του όχι μόνο με ανυπόστατες κατηγορίες για τον Ποινικό Κώδικα που εκ των πραγμάτων ευνοούν την προπαγάνδα και τα fake news της ΝΔ, αλλά και με απαράδεκτους, συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για συντρόφους του».

Όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου ο Σταύρος Κοντονής: «επέλεξε με την στάση του να προσπαθήσει να αμαυρώσει μια τεράστια λαϊκή νίκη ενάντια στην εγκληματική δράση των νεοναζί. Ο καθείς και οι επιλογές του».

Τι προηγήθηκε

Το πρωί της Δευτέρας, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, έκανε γνωστή την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ κι άλλα όργανα του κόμματος.

Ο κ. Κοντονής μάλιστα, διευκρίνισε ότι έχει ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για τις αποφάσεις του, αφήνοντας αιχμές προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κα κατά άλλων στελεχών του κόμματος, σημειώνοντας ότι δεν θέλει να αναλάβει ευθύνες που δεν του αναλογούν.

«Δεν θέλω να αναλάβω εγώ αυτές τις ευθύνες οι οποίες προκύπτουν και κάνω έκκληση στα μέλη του κόμματος, να μην ενδώσουν σε μια πορεία μηχανισμών προς το συνέδριο. Το κόμμα, ο τρόπος που οργανώνεται από εδώ και πέρα και οι πολιτικές που εκπονούνται είναι μια εσωκομματική πάλη που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού και της κοινωνίας» επεσήμανε.

Αναφερθείς στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο κ. Κοντονής υποστήριξε ότι λόγω διατάξεων του νέου ποινικού κώδικα, το δικαστήριο δεν θα επιβάλλει ορισμένες ποινές, ενώ διαφωνούσε με αρκετά σημεία του, ο οποίος κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση.

Από προκάλεσε την ανακοίνωση τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του ίδιου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Κουμουνδούρου παρέθεσε περιπτώσεις «σύμπλευσης», όπως τη χαρακτηρίζει, στελεχών της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή και σημειώνει ότι:

«Η ΝΔ, που τόσα χρόνια φλερτάρει με τη Χρυσή Αυγή, συνεχίζει τη χυδαία προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Εν αναμονή της ανακοίνωσης των ποινών για τους νεοναζί, στέλνει μήνυμα να πέσουν στα μαλακά».

Σε ό,τι αφορά τον Σταύρο Κοντονή τον κατηγόρησε για δηλώσεις εχθρικές για το κόμμα και την Αριστερά, με τον πρώην υπουργό να επανέρχεται και να κάνει λόγο για ανακοίνωση «μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού», ενώ στράφηκε και κατά της ΝΔ κατηγορώντας τη για διαστρέβλωση των λεγόμενών του.

Λίγο αργότερα, ο κ. Κοντονής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΟΡΕΝ για το «εσωκομματικό ρήγμα» στο κόμμα, ανέφερε πως «μετά από 41 χρόνια στην αριστερά λένε ότι γίνομαι 5η φάλαγγα της Δεξιάς. Είναι άθλιοι, συκοφάντες και ψεύτες».

Μάλιστα, όπως τόνισε ο ίδιος, είχε προειδοποιήσει ότι κάποιες αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα «θα έριχναν στα μαλακά τη Χρυσή Αυγή».

«Εγώ όταν ήμουν υπουργός είχα πει ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να πάμε με αυτόν τον ποινικό κώδικα. Αν δεν αλλάξουν συγκεκριμένα άρθρα, δεν μπορεί η κυβέρνηση να πάρει την πολιτική ευθύνη. Είχα μιλήσει για τη μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας, για τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, για τα θέματα του βιασμού, όπως και για τα βασανιστήρια» επεσήμανε ακόμη ο πρώην υπουργός, και μετά από αυτό έπεσαν οι τίτλοι τέλους του Κοντονή με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις