Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020

Ένας στους δύο δεν πλήρωσε το εξώδικο κορωνοϊού


 Ένας στους δύο πολίτες που καταγγέλθηκαν μέχρι σήμερα από την αρχή της πανδημίας με τον κορωνοϊό, δεν έχει πληρώσει το εξώδικο και θα οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου. 

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Αστυνομίας σύμφωνα με τα οποία, οι περισσότερες καταγγελίες υποστατικών αλλά και πολιτών έγιναν σε Λευκωσία και Λεμεσό, ενώ ακολουθεί η Πάφος. Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε στον «Φ» η λοχίας του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας Μαρίνα Χριστοδουλίδου, από τις 11 Μαρτίου που άρχισαν να εφαρμόζονται τα διατάγματα του υπουργείου Υγείας μέχρι σήμερα, έχουν καταγγελθεί 13.303 πολίτες για μη συμμμόρφωσή τους. Από αυτούς οι 6.600 έχουν πληρώσει το εξώδικο πρόστιμο εντός του χρονικού πλαισίου που προβλέπεται από το νόμο, ενώ οι υπόλοιποι 6.700 παρέλειψαν να το πληρώσουν γι’ αυτό και σύμφωνα με τη νομοθεσία θα οδηγηθούν σε δίκη. Οι λόγοι που δεν έχουν πληρώσει τόσες χιλιάδες πολίτες το πρόστιμο που αρχικά ήταν 85 ευρώ και στη συνέχεια έγινε €150, ποικίλλουν και σχετίζονται είτε με το γεγονός ότι θεωρούν άδικη την καταγγελία, είτε γιατί αδυνατούν οικονομικά να πληρώσουν λόγω ανεργίας ή γιατί εναντιώνονται στα μέτρα.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», υποθέσεις που αφορούν στην παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού καταχωρούνται κατά δεκάδες στα Δικαστήρια και οι πλείστες δικαιολογίες που αναφέρονται είναι πως προσπάθησαν να πληρώσουν το εξώδικο αλλά το σύστημα είχε πρόβλημα, ή τους έδειχνε ότι πληρώθηκε αλλά τελικά δεν έγινε αυτό λόγω της τράπεζας. Πολλές φορές τα Δικαστήρια δεν επιβάλλουν πρόσθετο πρόστιμο εκτός και αν δεν υπάρχει επαρκής δικαιολογία.

Στο μεταξύ, από την αλλαγή της νομοθεσίας η οποία έγινε πιο αυστηρή για όσους δεν συμμορφώνονται με τα διατάγματα, δηλαδή από την 1η Αυγούστου μέχρι σήμερα, έχουν γίνει δεκάδες καταγγελίες πολιτών γιατί παραβιάζουν τα διατάγματα. Συγκεκριμένα, στην επαρχία Λευκωσίας καταγγέλθηκαν 524 πολίτες (στην πλειοψηφία τους για τη μάσκα) και 152 υποστατικά, στη Λεμεσό έγιναν 454 καταγγελίες πολιτών και 144 υποστατικών, για τη Λάρνακα εκδόθηκαν 343 εξώδικα σε πολίτες και 71 σε υποστατικά, ενώ 136 πολίτες καταγγέλθηκαν στην Πάφο και 255 υποστατικά. Επίσης, στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου καταγγέλθηκαν 255 πολίτες και 51 επιχειρήσεις και στην περιοχή Μόρφου εκδόθηκαν 91 εξώδικα σε πολίτες και 22 σε υποστατικά.

Η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο προχώρησε σε 95 καταγγελίες για παραβάσεις των διαταγμάτων για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Συνολικά, από 1.428 ελέγχους που έγιναν, καταγγέλθηκαν 92 πολίτες και τρία υποστατικά. Οι πιο πολλές καταγγελίες πολιτών έγιναν στη Λάρνακα (40).

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις