Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Έρχεται σημαντική αλλαγή στον Ελληνικό στρατό

Το θρυλικό G3 μπαίνει στο χρονοντούλαπο της στρατιωτικής ιστορίας καθώς το αντικαθιστά το εθνικό τυφέκιο, με την κινητικότητα να είναι έντονη ως προς την παραγωγή του.


Πρόκειται για μια από τις εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Όπως σημείωσε ο κος Μητσοτάκης με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Τη σχετική αποκάλυψη κάνει ο «Βηματοδότης» σημειώνοντας ότι μετά από μία τέτοια εξέλιξη είναι πιθανό να αντικατασταθεί το θρυλικό G3 του ελληνικού στρατού. svg%3E
«Κινητικότητα φαίνεται να υπάρχει ως προς την παραγωγή του εθνικού τυφεκίου με το οποίο θα εξοπλιστούν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.  Πρόκειται για εξαγγελία που έκανε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και ένα πρόγραμμα που θα μπορούσε να δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας. Η κινητικότητα έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχουν προτάσεις για να γίνει η παραγωγή του νέου τυφεκίου στο εργοστάσιο της ΕΒΟ στο Αίγιο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Πρόκειται για μια μονάδα που λειτουργεί από το 1976 και απασχολεί πάνω από εκατό εργαζόμενους. Η τεχνογνωσία που διαθέτει είναι ικανή να φέρει σε πέρας το πρόγραμμα και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη στήλη, αποκαλύπτει ότι το εργοστάσιο της ΕΒΟ επισκέφθηκε πρόσφατα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κατσανιώτης, πρόεδρος της ειδικής επιτροπής της Βουλής για την Έρευνα και Τεχνολογία.
svg%3E
Οι αποφάσεις για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων
Στην τουρκική προκλητικότητα και τον τρόπο που θα θωρακιστεί η χώρα στον αμυντικό τομέα αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Thessaloniki Helexpo Forum ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως δήλωσε, «ήρθε η ώρα να ενισχύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις ως παρακαταθήκη για την ασφάλεια της χώρας», ανακοινώνοντας έξι εμβληματικές, σύμφωνα με ό,τι χαρακτήρισε, αποφάσεις που πολλαπλασιάζουν την ισχύ, τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα των ελληνικών όπλων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Πολεμική Αεροπορία προχωρά άμεσα στην απόκτηση μιας μοίρας 18 αεροσκαφών Rafale αντικαθιστώντας τα παλαιά Mirage. Παράλληλα, εκκινείται η διαδικασία απόκτησης τεσσάρων νέων φρεγατών πολλαπλών ρόλων και στην αναβάθμιση των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ. Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το Πολεμικό Ναυτικό αποκτά τέσσερα ναυτικά ελικόπτερα Romeo.
O πρωθυπουργός σημείωσε πως εμπλουτίζεται το οπλοστάσιο και των τριών κλάδων, ενώ το δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων ανανεώνεται με την πρόσληψη 15.000 ανδρών και γυναικών σε βάθος πενταετίας. Οι έξι αποφάσεις που ελήφθησαν στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα, έχουν ως εξής:
  • Απόκτηση 18 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale.
  • Απόκτηση 4 φρεγατών και την συντήρηση 4 φρεγατών ΜΕΚΟ.
  • Απόκτηση 4 ελικοπτέρων Romeo.
  • Απόκτηση τορπιλών και πυρομαχικών για το Πολεμικό Ναυτικό και το Στρατό Ξηράς.
  • Πρόσληψη 15.000 Επαγγελματιών Οπλιτών.
  • Ενίσχυση της εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις