Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Το έξυπνο κόλπο που θα σας βοηθήσει να τρώτε λιγότερο


 Το να χάσεις κιλά είναι σίγουρα πολύ δυσκολότερο από το να τα πάρεις. Συνήθως για να πάρεις κιλά, κάθεσαι και τρως ότι θέλεις. Για να χάσεις, πρέπει να συνδυάσεις άσκηση με διατροφή.

Εκτός όμως από τη σωστή διατροφή, σύμφωνα με έρευνες, υπάρχει κι ένας άλλος παράξενος τρόπος για να τρώμε λιγότερο που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν. Σύμφωνα λοιπόν με μία έρευνα, όταν κάποιος τρώει στο σκοτάδι, δεν βλέπει το φαγητό με συνέπεια να μην εκκρίνονται σάλια και γαστρικά υγρά, κάνοντας δυσκολότερη την κατανάλωση φαγητού.

Σε δείγμα 90 ανθρώπων, οι 50 είχαν τα μάτια δεμένα και οι 40 όχι. Οι συμμετέχοντες δεν είχαν φάει τίποτα δυο ώρες πριν από το πείραμα, έπρεπε να φάει από τρία μπολ με συγκεκριμένη ποσότητα. Τα μπολ είχαν παγωτό κεράσι, καραμέλα και βανίλια. Ο χρόνος που τους δόθηκε ήταν 15 λεπτά.

Μετά το πέρας των 15 λεπτών, οι ερευνητές μέτρησαν την ποσότητα παγωτού που είχε φάει ο καθένας και ρώτησαν τους συμμετέχοντες πόσο πίστευαν ότι είχαν φάει. Στο γκρουπ των ανθρώπων που μπορούσε να δει, οι συμμετέχοντες έφαγαν κατά μέσο όρο 116 γραμμάρια, ενώ στο γκρουπ εκείνων που δεν έβλεπαν, είχαν φάει κατά μέσο όρο 105 γραμμάρια.

Ουσιαστικά, η οπτική αποστέρηση αυξάνει την ποσότητα που νομίζουμε πως καταναλώνουμε αξιοποιώντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο παρά αναμνήσεις και προσδοκίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις