Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

HXHTIKO! ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ-ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ THN ΚΑΤΕΥΝΑΣΤΙΚΗ TAKTIKH ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΑΠΟ TO NA ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ. ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΑΝΕΥ ΟΠΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΕΥ ΟΡΓΑΝΩΝ»


 Ιωάννη Μπαλτζώη (ειδικευμένο σε θέματα γεωστρατηγικής ανάλυσης) -πάνω φωτό.

Μιλώντας στον Μάκη Βραχιολίδη και στην εκπομπή του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ήταν καταιγιστικός στην κατευναστική τακτική Μητσοτάκη προς τον Ερντογάν.

«Πρέπει να αλλάξουμε την εθνική στρατηγική και το δόγμα μας και να κάνουμε μια αποτρεπτική στρατηγική όπου κυριότερος παράγοντας θα είναι η στρατιωτική ισχύς. Και όταν λέμε στρατιωτική ισχύ εννοούμε και τα παρελκόμενα: διπλωματία κλπ. Όμως η Ελλάδα διαπράττει ένα θανάσιμο λάθος: πηγαίνει μόνο με τη διπλωματία και με εκπροσώπους τη φιλοτουρκική Γερμανία πηγαίνει να λύσει τα θέματά μας! Όπως λένε στη γεωπολιτική έχουμε πέσει στο σύνδρομο του περιστεριού, στο «doves bias», δηλαδή προσπαθούμε να λύσουμε τα θέματα μόνο με τη διπλωματία. Και αυτό είναι εγκληματικό: βγάζοντας έξω τον παράγοντα «στρατιωτική ισχύς» αδυνατίζουμε την εθνική αποτροπή μας. Λέει ο Χανς Μοργκεντάου, ο πατέρας της ρεαλιστικής πολιτικής: Βιώσιμο είναι το κράτος που διαθέτει επαρκή ισχύ για να εφαρμόσει τις πρόνοιες του διεθνούς δικαίου στην επικράτειά του». Ένας άλλος Έλληνας λέει: «Ούτε υπάρχει πιο σίγουρος θάνατος για ένα έθνος από το να παραδώσει την πολιτική του στους συμμάχους του». Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Κοτζιά στο έργο του «Πολιορκία» του 1955. Και να πω ακόμη ένα ρητό για να καταλάβει ο κόσμος. Λέει ο Φρειδερίκος Β' της Πρωσίας «Διπλωματία άνευ όπλων είναι μουσική άνευ οργάνων». Πότε θα το καταλάβουμε αυτό κύριε Βραχιολίδη; Δυστυχώς έχουμε διαποτιστεί, και η πολιτική ηγεσία και ο λαός μας με το δηλητήριο του μιθριδατισμού, δηλαδή με το δηλητήριο του φόβου και της δειλίας. Η Τουρκία μπορεί να είναι θηριώδης αλλά και θηριώδη μειονεκτήματα και ανασφάλειες. Ενισχύουμε λοιπόν την άμυνά μας και είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε (τους Τούρκους). Κάνουμε τις συμμαχίες , όπως αυτή που διαμορφώνεται με Γαλλία, Αίγυπτο, Κύπρο Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν. Διαμορφώνεται ένας άξονας, αλλάζει η αρχιτεκτονική ασφαλείας τη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή

Ακούστε από το 1.02'00'' ως το 1.06.50''


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις