Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Και νέα τελεσιγραφα της Αγκυρας για τα ελληνοτουρκικά στον Στόλντεμπεργκ

Μέσα στο νέο «περιβάλλον διαπραγματεύσεων» που στήνεται για την Ελλάδα και την Τουρκία, η Άγκυρα βρίσκει την ευκαιρία να ανακοινώνει  σε διεθνείς συνομιλητές της και τις νέες απαιτήσεις της
απέναντι στην Αθήνα- πέραν των γνωστών τουρκικών διεκδικήσεων που έχουν «κατοχυρωθεί» επί σειρά δεκαετιών στις μακρόχρονες διερευνητικές διμερείς συνομιλίες.
Τις παλιές και νέες απαιτήσεις της Τουρκίας , τις «ανακοίνωσε» ο Τούρκος ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου, χθες, στον γ. γραμματέα του ΝΑΤΟ κ Στόλντεμπεργκ για να.. τις μεταφέρει αυτός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη σήμερα.
Σύμφωνα με τις απολύτως ακριβείς πληροφορίες του MILITAIRE που δεν επιδέχονται διόρθωσης ή αμφισβήτησης, ο κ Τσαβούσογλου ανέλυσε τον κάτωθι κατάλογο θεμάτων για τα ελληνοτουρκικά στον κατειλημμένο εξ απήνης  κ Στόλτεμπεργ:
  • Ο κ Τσαβούσογλου παρουσίασε στον κ Στόλτεμπεργκ δορυφορικές εικόνες  στρατιωτικοποιήσης των ελληνικών νήσων, υποστηρίζοντας ότι: « …Η Ελλάδα παραβιάζει κατάφορα της Συνθήκες», προσθέτοντας επιτιμητικά στον κ Στόλτεμπεργκ: «.. Εσύ έπρεπε να γνωρίζεις τις DIRECTIVES των προηγουμένων γ γραμματέων του ΝΑΤΟ , Λουνς και Σολάνα και να έχεις δράσει ανάλογα…» (σ.σ. πρόκειται για τις δύο παράνομες  και εκτός αρμοδιοτήτων τους DIRECTIVES για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, από τον Λουνς, τη δεκαετία του 1980 και τον Σολάνα τη δεκαετία του 1990, κατ’ απαίτηση της Τουρκίας, τις οποίες ΟΥΔΕΠΟΤΕ η Αθήνα αντέκρουσε ή απαίτησε την απόσυρση τους ως παράνομες..)
  • Ο  κ. Τσαβούσογλου εξήγησε στον γ γραμματέα του ΝΑΤΟ ότι « …Οι Έλληνες μας έχουν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην Νατοϊκή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο, διότι παράνομα και από το πουθενά ζητάνε σχέδια πτήσης για εκπαιδευτικές ασκήσεις…Η Ελλάδα ως Νατοϊκή χώρα οφείλει να εφαρμόζει τους Κανονισμούς και αποφάσεις του ΝΑΤΟ, το οποίο έχει ορίσει ότι τα στρατιωτικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ στον Διεθνή Εναέριο Χώρο (σ.σ. με 6νμ και όχι 10νμ ελληνικού εναερίου χώρου) πετάνε χωρίς κατάθεση σχεδίων πτήσης. Και τούτο διότι το Καταστατικό του ΝΑΤΟ αναφέρει ότι προέχουν οι Κανόνες του ΙCΑΟ. Το Άρθρο 3 της Σύμβασης του Σικάγο σαφώς ορίζει ότι οι Κανόνες πτήσεις του ΙCΑΟ εφαρμόζονται μόνον στα πολιτικά αεροσκάφη και όχι στα στρατιωτικά. Πέραν αυτών η Σύμβαση του Δικαίου της Θάλασσας, την οποία επικαλείται η Ελλάδα χωρίς να την έχει διαβάσει, στο άρθρο 39 ορίζει ότι τα State Aircrafts δεν καταθέτουν σχέδιο πτήσης…»
  • Όσον αφορά στις κοινές περιπολίες για το ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ο κ Τσαβούσογλου ανέφερε στον συνομιλητή του, ότι «.. η Τουρκία δεν έχει αντίρρηση να τις εφαρμόσει, με τη διαφορά ότι  ο  scene commander ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ. Και τούτο διότι η Ερευνα και Διάσωση στο σύνολο της περιοχής Αιγαίου και Μεσογείου δεν έχει οροθετηθεί με υπαιτιότητα της Ελλάδας…
..Η Τουρκία για φιλανθρωπικούς σκοπούς και προκειμένου να σώζει ζωές έχει το δικαίωμα, τις ικανότητες, τις δυνατότητες και τα μέσα , να σώζει ζωές  ΑΠΌ ΤΟ ΤΑΙΝΑΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ και από ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΛΙΒΥΗ…»
  • Ο κ Τσαβούσογλου επέμεινε ακόμα: «..Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι Νατοϊκές χώρες οι οποίες από κοινού έχουν συμμετάσχει και υποστηρίξει επιχειρήσεις Out of area (Ιράκ)… Αποτελεί ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ενέργεια, τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη να αναχαιτίζουν παράνομα τα τουρκικά πολεμικά στο Διεθνή Εναέριο Χώρο και να είναι και οπλισμένα, με αποτέλεσμα το τουρκικό σύστημα αεράμυνας να είναι μονίμως σε εγρήγορση και να καταπονείται για να αποφύγει τυχόν αιφνιδιασμό…»
  • Ο κ Τσαβούσογλου κατέστησε σαφές στον κ Στόλτεμπεργκ ότι : «.. όσον αφορά στις έρευνες του Ρους Ρέις στην Αν. Μεσόγειο  ΑΥΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ, ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ  σύμφωνα με τη διεθνή νομιμότητα. Η συνοδεία του ερευνητικού σκάφους από τουρκικά πολεμικά πλοία ήταν αναγκαία δεδομένου ότι η Ελλάδα είχε δηλώσει ότι θα λάβει μέτρα ενάντια στις νόμιμες ενέργειες του Ρους Ρέις..»
  • Εν κατακλείδι , ο κ Τσαβούσογλου προέτρεψε τον κ Στόλτεμπεργκ « πήγαινε να τα πεις αυτά στην Αθήνα για να συνεχιστεί η διαδικασία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ ,ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΏΝ ΕΠΑΦΩΝ..».
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις