Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

NASA: Το OSIRIS-REx προσγειώθηκε στον αστεροειδή Bennu - Θα μάθουμε πως γεννήθηκε το ηλιακό σύστημα; (video)


 Το διαστημικό σκάφος OSIRIS-REx της NASA, προσγειώθηκε στον αστεροειδή Bennu, προκειμένου να συλλέξει δείγματα σκόνης από την επιφάνειά του και στη συνέχεια να επιστρέψει στη Γη και να εξεταστούν.

«Οι αστεροειδείς είναι σαν κάψουλες χρόνου, που επιπλέουν στο διάστημα, που μπορούν να παρέχουν απολιθωμένα αρχεία για τη γέννηση του ηλιακού μας συστήματος», δήλωσε η Λόρι Γκλέιζ, διευθύντρια του πλανητικού επιστημονικού τμήματος της NASA, σε συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας.

Τις δηλώσεις της και πληροφορίες για την αποστολή δημοσίευσαν οι New York Times

Μελετώντας τα δείγματα πετρωμάτων και σκόνης από τον Bennu, η NASA ελπίζει να αποκτήσει μια βαθύτερη κατανόηση του πώς σχηματίστηκε το ηλιακό σύστημα πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια και πώς να αποτρέψει τις συγκρούσεις με αστεροειδείς.

 


«Όλα όσα έχω δουλέψει επικεντρώθηκαν αυτήν την ημέρα, κάνοντας το διαστημικό σκάφος να έρθει σε επαφή με τον αστεροειδή και να συλλέξει τα δείγματα», δήλωσε από την πλευρά του ο Δρ. Ντάντε Λορέτα, καθηγητής Πλανητικής Επιστήμης και Κοσμοχημείας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα και αρχηγός της αποστολής, ανέφερε στο δίκτυο CNBC.

Η αποστολή του OSIRIS-REx ελπίζει να συγκεντρώσει τουλάχιστον δύο ουγγιές υλικού για να επιστρέψει στη Γη.

Σκοπός είναι να συλλεγούν τουλάχιστον 60 γραμμάρια, ωστόσο οι επιστήμονες και μηχανικοί της NASA ευελπιστούν η ποσότητα να «αγγίξει» το κιλό όπως ήδη είχε ενημερώσει το pronews.gr. Εάν ο στόχος αυτός επιτευχθεί, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο δείγμα εξωγήινης προέλευσης που φτάνει στη Γη μετά τους σεληνιακούς βράχους που έφεραν οι αποστολές του προγράμματος «Απόλλων».​


Οι ερευνητές της NASA ανακοίνωσαν ότι επέλεξαν το μέρος στον Bennu για να προσγειώσουν το αεροσκάφος τον Δεκέμβριο του 2019 μετά την πρώτη εκτόξευση του διαστημικού σκάφους τον Σεπτέμβριο του 2016.

Αφού έφτασαν στον Bennu τον Δεκέμβριο του 2018, από τότε το διαστημικό σκάφος παρατηρεί τον αστεροειδή και ηχογραφεί όταν εκσφενδονίζει συντρίμμια από την επιφάνειά του στο διάστημα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις