Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Σπασμωδικές κινήσεις άνευ σημασίας του ΥΠΕΞ: Ο Δένδιας ζήτησε από το Βερολίνο να μην παραδοθούν τα Type-214 στην Τουρκία


 Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

email: andreopoulos@pronews.gr

Το ελληνικό ΥΠΕΞ ζήτησε από το Βερολίνο να μην παραδοθούν τα γερμανικής κατασκευής υποβρύχια Type-214 ΤΝ στην Τουρκία.


Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις επιστολές που απέστειλε με παραλήπτες τους ομολόγους του της Γερμανίας Heiko Maas, της Ισπανίας Arancha Gonzalez-Laya και της Ιταλίας Luigi Di Maio, επισημαίνει τις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες, όπως υπογραμμίζει, αποσκοπούν στη δημιουργία τετελεσμένων με στρατιωτικά μέσα.


Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Δένδιας, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, υπενθύμισε την σχετική παρέμβαση του Πρωθυπουργού στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχετικά με την υποχρέωση των Κρατών Μελών της ΕΕ, όπως αυτή προκύπτει από Κοινή Θέση της, να αναστείλουν τις εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού προς τρίτες χώρες, οι οποίες χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό αυτό για επιθετικές ενέργειες ή την περιφερειακή αποσταθεροποίηση, όπως ακριβώς πράττει η Τουρκία.

Ειδικά στην επιστολή του προς τον Γερμανό ομόλογό του, ο Έλληνας Υπουργός ζητάει να μην δοθούν οι άδειες για την εξαγωγή συγκεκριμένου στρατιωτικού υλικού προς την Τουρκία, όπως υποβρύχια, φρεγάτες, αεροσκάφη και αναβάθμιση τεθωρακισμένων.


Πρόκειται για σπασμωδικές κινήσεις καθώς έχουν παραδοθεί τα κιτ κατασκευής για τα πέντε από τα έξι υποβρύχια τα οποία ναυπηγούνται στα τουρκικά ναυπηγεία και έχουν στην πλειοψηφία τους τουρκικά υποσυστήματα.

Μάλιστα το πρώτο υποβρύχιο αναμένεται να ενταχθεί στο τουρκικό Ναυτικό τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.

Συνεπώς δεν θα παραδοθεί το έκτο υποβρύχιο; Λόγω ρήτρας οι Τούρκοι θα βάλουν τους Γερμανούς να πληρώσουν και τα έξι μαζί.

Πέραν αυτούς η Γερμανία δεν πρόκειται να το κάνει αυτό ούτε μία στο εκατομμύριο και μάλιστα έχει παραδώσει στην Άγκυρα τον πύραυλο βυθού επιφανείας ΙDAS ο οποίος είναι κατά ελικοπτέρων, αεροσκαφών και στόχων επιφανείς όπως και κατά στόχων ξηράς κάτι που δεν έχουν τα ελληνικά υποβρύχια.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις