Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Οργή Άγκυρας: Έχουν πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα – Θα συνεχιστούν οι έρευνες στην Κύπρο

Με σκληρή γλώσσα απαντά στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, υποστηρίζοντας πως παρότι ορισμένα στοιχεία
σχετικά με την Τουρκία ήταν θετικά, υπήρχαν σημεία που «έχουν πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα».
Μάλιστα, η εν λόγω ανακοίνωση προαναγγέλλει συνέχιση των ερευνών για υδρογονάνθρακες γύρω από ην Κύπρο, μέχρι να υπάρξει απόφαση με την Κύπρο για τη «μοιρασιά των πόρων».
«Δεν είναι εποικοδομητικό να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τη γλώσσα των κυρώσεων και να χαρακτηρίζουμε παράνομα τα βήματα που λαμβάνονται από τη χώρα μας για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της και αυτά των Τουρκοκυπρίων» τονίζει χαρακτηριστικά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως μεταδίδει το Reuters.
Παρότι υπάρχουν αρκετά θετικά στοιχεία στις αποφάσεις αναφορικά με τη χώρα μας, πολλά σημεία δείχνουν πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα» υπογραμμίζεται.
Μάλιστα, το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει πως το κείμενο των συμπερασμάτων δείχνει πως η ευρωτουρκικές σχέσεις είναι πλέον «όμηρος» της Ελλάδας και της Κύπρου.
Για ακόμη μια φορά, η Άγκυρα υπογραμμίζει πως οι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι πρέπει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να δημιουργήσουν έναν μηχανισμό για να συντονίσουν τις έρευνες υδρογονανθράκων.
Παράλληλα, κατά το τουρκικό υπουργείο θα πρέπει να «διασφαλιστεί ο διαμοιρασμός των εσόδων».
«Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν επιτευχθεί, τότε η τουρκοκυπριακή πλευρά θα συνεχίσει τις έρευνές της για υδρογονάνθρακες με κάθε μέσο» διαμηνύει το τουρκικό ΥΠΕΞ.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις