Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

ΠΟΙΟΣ ΚΛΕΒΕΙ ΠΟΙΟΝ ΡΕ; Ουμίτ Γιαλίμ: «Η Ελλάδα "κλέβει" το τουρκικό πετρέλαιο στη Θάσο και τουρκική υφαλοκρηπίδα στην Κρήτη»

 


Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

email: andreopoulos@pronews.gr

Ο πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και απόστρατος αξιωματικός Ουμίτ Γιαλίμ δήλωσε πως η Ελλάδα «κλέβει πετρέλαιο» στην Θάσο!

Επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό του πως η χώρα μας «κατέλαβε» 18 «τουρκικά» νησιά του Αιγαίου Πελάγος, ο Γιαλίμ κατηγόρησε την Άγκυρα πως «εγκατέλειψε» υπέρ της Αθήνας 92 χιλ. τετρ. χλμ από την υφαλοκρηπίδας της, αλλά και τα ενεργειακά αποθέματα της … Θάσου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κεμαλικής τουρκικής εφημερίδας Yeni Çağ, με τίτλο: «Μετά τα 18 νησιά και υφαλοκρηπίδα αφέθηκε στην Ελλάδα», ο πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, κατηγόρησε την κυβέρνηση Ερντογάν πως λόγω της αδιαφορίας της Ελλάδα και Ισραήλ εξάγουν το πετρέλαιο της Θάσου, που ισχυρίζεται προκλητικά πως ανήκει στην Τουρκία.

Δήλωσε προκλητικά ο ίδιος: «Η Ελλάδα άρχισε να εξάγει πετρέλαιο μαζί με το Ισραήλ στα τουρκικά χωρικά ύδατα της Θάσου το 2015. Η Ελλάδα και το Ισραήλ κλέβουν 3823 βαρέλια τουρκικού πετρελαίου καθημερινά.

Υπάρχουν 111 εκατομμύρια βαρέλια αποθεμάτων πετρελαίου στην περιοχή. Ο Ταγίπ Ερντογάν και οι κυβερνήσεις του ΑΚΡ δεν μπορούν να απαντήσουν σε αυτήν την κλοπή. Η Ελλάδα είναι η ίδια το 1987. Όταν ήθελε να αναζητήσει πετρέλαιο στην περιοχή, η κυβέρνηση Οζάλ είχε εμποδίσει την προσπάθεια εξερεύνησης πετρελαίου στην Ελλάδα στέλνοντας το Ναυτικό στο νησί της Θάσου».


O Γιαλίμ κατηγόρησε την κυβέρνηση Ερντογάν, πως εγκατέλειψε τμήμα της «τουρκικής» υφαλοκρηπίδας υπέρ της Ελλάδας ανοίγοντας το δρόμο στην αμερικανική Exxon Mobil και τις συνεργαζόμενες εταιρείες Qatar Petroleum, για αναζήτηση πετρελαίου νότια της Κρήτης.

Είναι το κομμάτι της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που η Τουρκία μαζί με την τουρκόφιλη κυβέρνηση της Λιβύης αρπάζουν με το τουρκολιβυκό μνημόνιο οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών.

Ο πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας θεωρείται «κεμαλιστής» αλλά αυτές οι «ταμπέλες» δεν έχουν καμία πρακτική αξία σ εότι αφορά τις διαχρονικές επιδιώξεις της Άγκυρας. Είτε ισλαμιστές είτε κεμαλιστές ζητούν τα ίδια πράγματα. Ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και επέκταση της τουρκικής επιρροής στο παλιό «Τουράν» (ο ευρασιατικός χώρος μεταξύ Καυκάσου και Μογγολίας).

Στην ουσία οι επιδιώξεις των κεμαλιστών ταυτίζονται με του Ρ.Τ.Ερντογάν.

​Ο Γιαλίμ ήταν αυτός ουσιαστικά που ξεκίνησε ν’ αρθρογραφεί για υποτιθέμενη κατάληψη 152 νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο Πέλαγος, που όπως φαίνεται σήμερα υιοθετείται πλήρως από την τουρκική κυβέρνηση, στο πλαίσιο «γκριζαρίσματος» της ελληνικής κυριαρχίας.

Πολλοί στην Ελλάδα έχουν την τάση να πιστεύουν πως εάν ο Ρ.Τ.Ερντογάν φύγει από την εξουσία η Τουρκία θα γίνει μια «φιλήσυχη» χώρα. Λάθος μεγάλο.

Επί κεμαλιστών η Ελλάδα υπέστη τις εθνικές τραγωδίες της Μικρασιατικής Καταστροφής και της Κύπρου όπως και την ήττα των Ιμίων (με ευθύνη της τότε κυβέρνησης).

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις