Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Σε αυτές τις περιοχές η κυβέρνηση «κλειδώνει» μέσα τους κατοίκους το βράδυ - Ανάμεσα τους Αθήνα & Θεσ/νίκη

 Μετά από την απόφαση κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων από το Σάββατο δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν έξω τη νύχτα, σε ένα μέτρο που φέρνει στο μυαλό άλλες εποχές...

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00.30 τη νύχτα έως τις 05.00 το πρωί στις περιοχές Αυξημένης Επιτήρησης (Επίπεδο 3) και Αυξημένου Κινδύνου (Επίπεδο 4) ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο ο πρωθυπουργός είπε «μεταμφιεσμένα» πως σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων από το Σάββατο δεν θα μπορούν να βγουν από το σπίτι τους το βράδυ.

Το μέτρο θα ισχύσει από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου. Εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Δύο περιοχές, η Κοζάνη και η Καστοριά βρίσκονται στο επίπεδο 4 και συνολικά 17 στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) Πρόκειται για τις εξής περιοχές: Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα, Σέρρες, Αττική, Αχαΐα, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κέα-Κύθνος, Λέσβος, Μύκονος, Πέλλα, Σάμος και Τρίκαλα.

Στις ίδιες περιοχές οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκα τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Δείτε το χάρτη με τις 17 «πορτοκαλί» και τις 2 «κόκκινες» περιφερειακές ενότητες όπου θα ισχύσουν τα νέα μέτρα:


Δείτε το βίντεο με το διάγγελμα Μητσοτάκη



Τι ισχύει για καφέ και εστιατόρια
Οπως εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στα καφέ και στα εστιατόρια μπαίνουμε με μάσκα, την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι.

«Για να το πω με απλά λόγια, και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.

 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις