Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Πώς έκαναν οι αζέρικες βόμβες το Στεπανακέρτ (φωτό, βίντεο)


 Αδιάκοπα βομβάρδιζαν οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν την πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής του Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ), Στεπανακέρτ, τουλάχιστον μέχρι το πρωί. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 40 νεκρούς και τραυματίες, πολλά σπίτια, πολυκατοικίες και κτίρια έχουν καταστραφεί, ενώ οι σειρήνες αεροπορικής επίθεσης ηχούσαν ασταμάτητα.

Ζημιές έχουν υποστεί τα κτίρια που στεγάζουν τις εταιρείες ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, συνεχίζουν όμως να λειτουργούν κανονικά. Το Στεπανακέρτ, με πληθυσμό περί τους 55.000 κατοίκους, βρέθηκε στο στόχαστρο αζερικών drones και πυροβολικού, από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ενόσω συνεχίζονταν οι συγκρούσεις με τις αρμένικες δυνάμεις στα υπόλοιπα τμήματα του μετώπου του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν ήταν γνωστός ο τελικός αριθμός των απωλειών του άμαχου πληθυσμού, αλλά γίνονται προσπάθειες να καταγραφούν νεκροί και τραυματίες.

Πάντως, επίσημες αρμένικες πηγές, ως τις 5 Οκτωβρίου έκαναν λόγο για περίπου 20 νεκρούς και άλλους τόσους τραυματίες, καθως και για περισσότερα από 2.700 κτίρια και υποδομές καταστράφηκαν ολοσχερώς ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις