Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Προβληματισμός στο ΓΕΕΘΑ: Ευάλωτοι στόχοι τα ελληνικά Gecko - Τουρκικά UAV κτυπούν συστήματα OSA-AK της Αρμενίας

 


Προβληματισμός επικρατεί στο ΓΕΕΘΑ αναφορικά με τις απώλειες των συστημάτων SHORADS OSA-AK της Αρμενίας από τα τουρκικά UAV.

Τα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπυοργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν είναι χαρακτηριστικά. Τα συστήματα που ως κύριο στόχο έχουν την κατάρριψη UAV καταστρέφονται από τα πρώτα.

Βέβαια ο «προβληματισμός» για τα ελληνικά  OSA-AK μέχρι να μετουσιωθεί σε πράξη, που δεν είναι τίποτα άλλο από την αντικατάστασή τους από νέα σύγχρονο SHORADS απέχει παρασάγγας σε ότι αφορά την ελληνική πραγματικότητα.

Στο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μαίνονται οι μάχες μεταξύ ων δυνάμεων της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, χωρίς τίποτα να δείχνει ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση.

Το Αζερμπαϊτζάν και πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της χώρας Aliyev  ανακοίνωσε πως «απελευθέρωσε» νέες περιοχές στον αυτόνομο θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το Αζερμπαϊτζάν δεν έχει σταματήσει να δίνει βίντεο στη δημοσιότητα από προσβολές αρμενικών τεθωρακισμένων και άλλων στόχων.

Στο πρώτο από αυτά τουρκικά UAV καταστρέφουν οχήματα ηλεκτρονικού πολέμου της Αρμενίας, ενώ στο δεύτερο -το οποίο ενδιαφέρει και τον ΕΣ βέβαια, φαίνεται η καταστροφή συστημάτων SHORADS SA-8 Gecko, ίδια με αυτά που διαθέτει και ο Στρατός.

Σε άλλο βίντεο τουρκικά UAV καταστρέφουν συστήματα ΠΕΠ  Grad BM-21.

Από τα παραπάνω φαίνεται -για πολλοστή φορά- το πόσο ευάλωτα είναι τα συστήματα εδάφους από τα οπλισμένα UAV τη στιγμή που ο ΕΣ εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ακόμη και τώρα τα απαρχαιωμένα SA-8 Gecko τα οποία θα αποτελέσουν κύριο στόχο σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης με την Τουρκία.

Η Αρμενία από την πλευρά της έδωσε βίντεο στη δημοσιότητα που δείχνει τον βομβαρδισμό ενός ακόμη κομβόι του Αζερμπαϊτζάν

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις