Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Θα εκκαθαρίσουμε τη Συρία - Βρώμικη και γεμάτη μίσος η πολιτική Μακρόν»

 Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε βουλευτές από το Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης στο κοινοβούλιο, δήλωσε ότι η Τουρκία έχει το νόμιμο δικαίωμα

να επέμβει στρατιωτικά στην Συρία, αν οι (Κούρδοι;) μαχητές δεν εκκαθαριστούν από τα σύνορα της.

Προχώρησε  και σε νέα επίθεση κατά του Γάλλου ηγέτη Μ.Μακρόν του οποίου την πολιτική χαρακτήρισε «βρόμικη»

Κατηγόρησε την Μόσχα για την πρόσφατη ρωσική επίθεση κατά Σύριων (στο διαβατήριο)-εθνικά Τούρκων- ανταρτών στο Ιντλίμπ που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Συρίας.

Οι λεγόμενοι Σύροι αντάρτες είναι Τουρκμένοι που ζουν στην Συρία και έχουν πολιτογραφηθεί ως Σύροι αλλά στην συνείδηση είναι μόνο Τούρκοι και τίποτε άλλο.

Στην πραγματικότητα αποτελούν τον δεύτερο «στρατό» της Τουρκίας τον οποίο ο Ερντογάν τον χρησιμοποιεί πλέον και σε άλλα μέτωπα σε άλλες χώρες όπως έκανε στην Λιβύη και αυτή την στιγμή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη ότι οι χώρες της Δύσης που επιτίθενται στο Ισλάμ θέλουν “να αρχίσουν πάλι τις Σταυροφορίες” καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Γαλλίας για τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Υποστήριξε δε ότι η στάση του κατά των επιθέσεων στον προφήτη Μωάμεθ ήταν “ένα θέμα τιμής για εμάς.”

«Ένα γαλλικό περιοδικό δημοσίευσε μια γελοιογραφία με εμένα. Δεν το είδα, ώστε να μην πέσω στο επίπεδο των ξεδιάντροπων. Δεν έχω τίποτα να πω γι'αυτή τη χυδαιότητα. Το ιερό μας καθήκον είναι να αντιστεκόμαστε στις επιθέσεις κατά του προφήτη Μωάμεθ» είπε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Αναφερόμενος στον Γάλλο ομόλογό του, τον οποίο προ ημερών χαρακτήρισε «ψυχολογικά ασταθή που χρήζει ψυχιατρικού ελέγχου» λόγω της στάσης του μετά τον αποκεφαλισμό από ριζοσπαστικοποιημένο Τσετσένο Γάλλου καθηγητή, τόνισε:

«Η Γαλλία και η Ευρώπη ως σύνολο δεν αξίζουν αυτήν την προκλητική, βρώμικη, διχαστική και γεμάτη μίσος πολιτική που ασκείται από τον Μακρόν και όσους μοιράζονται τις απόψεις του».

Αναφερόμενος στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, δήλωσε πως η Τουρκία είναι ειλικρινής στις προσπάθειές της να επιλύσει τη σύρραξη και πιστεύει στην ειλικρίνεια της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι έχει πει στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι μπορούν να επιλύσουν μαζί το πρόβλημα.

Στην ομιλία του, ο Ερντογάν ανέφερε πως είπε στον Πούτιν ότι η Αρμενία χρησιμοποιεί τους Κούρδους μαχητές στις συγκρούσεις, αφού ο Πούτιν εξέφρασε τις ανησυχίες του, στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χθες, σχετικά με την αυξανόμενη εμπλοκή μαχητών από τη Μέση Ανατολή.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις