Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Σφοδρή αντιπαράθεση Πολάκη-Πλεύρη: "Ήσουν μέλος της ΧΑ" - "Θα σου κάνω αγωγή όταν μιλήσεις υπέρ μου... Ξουρισθήτω"

 


Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Νέα εστία έντασης άναψε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης στη γενικώς θυελλώδη συνεδρίαση η οποία εξελίσσεται από το πρωί στην Ολομέλεια.

Αρχικά ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για συγκεκριμένα "χουντοσταγονίδια" στην Αστυνομία τα οποία προσπάθησαν ανεπιτυχώς να δηλητηριάσουν τη χθεσινή ημέρα χαράς εξαπολύοντας ταυτόχρονα σφοδρή επίθεση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: Υπάρχει βίντεο που δείχνουν ρίψη χημικών χωρίς να έχει προηγηθεί ρίψη μολότοφ» είπε.

Τα αίματα ωστόσο άναψαν όταν ο κ. Πολάκης επιτέθηκε σε στελέχη της ΝΔ και δημοσιογράφους υποστηρίζοντας ότι κατά το παρελθόν «νομιμοποίησαν» με δηλώσεις την Χρυσή Αυγή, ενώ κάνοντας ονομαστική αναφορά στον βουλευτή της Ν.Δ Θάνο Πλεύρη τον χαρακτήρισε ως πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής.

«Το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, ο Θάνος Πλεύρης τολμά να μιλά για ιστορία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης για να συνεχίσει: «Όλοι αυτοί έλεγαν ότι προτιμούσαν να γίνει το παιδί τους χρυσαυγίτης παρά ΣΥΡΙΖΑ και κομμουνιστής. Κάτι δημοσιογράφοι όπως ο Παπαδημητρίου ήθελε σοβαρή Χρυσή Αυγή. Η ιστορία έχει γράψει. Δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, αλλά η ιστορία έχει γράψει ότι μέλος των γερμανοντυμένων ταγμάτων ήταν ο πατέρας του Μιχαλολιάκου. Ο πατέρας της Ζαρούλια ήταν καταδότης. Πραξικοπηματίας ο πατέρας του Χρ. Παππά, ενώ εγκληματίες ήταν οι συγγενείς των Μπαρμπαρούση, Παναγιώταρου, Κασιδιάρη» είπε ο κ. Πολάκης.

Ο κ. Πλεύρης δεν άφησε αναπάντητα τα όσα είπε ο κ. Πολάκης και ζήτησε τον λόγο λέγοντας ότι είναι γιος του Κώστα Πλεύρη αλλά τράβηξε διαφορετικό δρόμο και ότι αν ήθελε να γίνει ναζιστής δεν θα χρειαζόταν τα δικά του διαπιστευτήρια.

«Ψευδώς ο κ. Πολάκης είπε ότι ήμουν μέλος της ΧΑ. Ψευδώς είπε ότι σήκωσα σβάστικα στην Ακρόπολη και μετείχα σε πορεία με ΧΑ. Η πορεία έγινε το 1996, ήμουν σε ηλικία 3ης λυκείου και η πορεία έγινε για τα Ίμια. Είμαι γιος του Κώστα Πλεύρη και ο Κ. Πλεύρης όπως ξέρετε και οπαδός του εθνικοσοσιαλισμού είναι και έχει γράψει βιβλία και για ναζισμό Αν ήθελα να γίνω ναζιστής δεν θα ήθελα τα δικά σας διαπιστευτήρια. Εγώ επέλεξα τον δικό μου τον δρόμο. Θα ήταν εύκολο να επιλέξω την εύκολη διαδρομή που ήδη είχε στρώσει ο πατέρας μου. Έκανα άλλη επιλογή να είμαι δεξιός πολιτικός. Εσύ λες ψέματα. Εγώ τις επιλογές μου τις έχω κάνει. Οι δικές σου πολιτικές είναι μακριά από τον αστικό χώρο και ονειρεύεσαι μαυροσκούφηδες το 2020. Εγώ αγωγή δεν θα σου κάνω ποτέ. Θα σου κάνω αγωγή όταν θα μιλήσεις υπέρ μου».

Ανταπαντώντας ο Π. Πολάκης είπε: «τολμάει να λέει εμένα ψεύτη. Υπάρχει βίντεο πορείας Χρυσής Αυγής που μετέχουν 50 άτομα και βγαίνεις μπροστά σαν το κοκοράκι να πεις ότι είσαι και εσύ εκεί. Ήσουν και εσύ μέλος της ΧΑ. Υπάρχει το βίντεο και αν έχεις άντερα έλα να στο δείξω. Ένας κωλοτούμπας και μισός είσαι. Δεν είχες καμία επιλογή. Σε έκρυψε ο πατέρας σου στο ΛΑΟΣ. Δεν βγήκες το 2012 και κόλλησες στον Σαμαρά. Εσύ υπεράσπισες στο δικαστήριο τον πατέρα σου για το εμετικό βιβλίο… Αυτά όχι σε εμένα. Έτσι; Εγώ ξέρω πολύ καλύτερη ιστορία. Άϊντε».

Λαμβάνοντας και πάλι τον λόγο ο κ. Πλεύρης είπε: «από το είμαι μέλος τώρα με βάζει σε πορεία. Δεν ήμουν ποτέ μέλος. Εγώ μεγάλωσα σε μια πατρίδα που αν και διαφωνώ με τον πατέρα μου σε ένα ποινικό δικαστήριο θα τον υπερασπιστώ. Με εγκαλείτε που υπερασπίστηκα ως δικηγόρος τον πατέρα μου. Αυτό είναι το ήθος σας. Ξουρισθήτω" .

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις