Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Διεθνής έκκληση για την Τουρκία

Τι γίνεται με τους Έλληνες...
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ κατηγόρησε την Τουρκία την Κυριακή ότι αποσταθεροποιεί την περιοχή, εργαζόμενη ενάντια στις προσπάθειες παγκόσμιας ειρήνευσης και ζήτησε διεθνή
πίεση που θα επιφέρει αλλαγή στην συμπεριφορά και του ΝΑΤΟ (εννοεί έναντι της Τουρκίας).

Με άλλα λόγια το Ισραήλ απευθύνει έκκληση στις Μεγάλες Δυνάμεις να αλλάξουν μυαλά στην Τουρκία άπαξ και θέλουν να πετύχει το σχέδιο παγκόσμιας ειρήνευσης.


Όσο και αν κάποιοι χρησιμοποιούν την Τουρκία για να βλάψουν την Ελλάδα, δεν μπορούν να παραβλέψουν το γεγονός πως οι Τούρκοι βάζουν «φωτιά» στα ειρηνευτικά σχέδια της περιοχής και κατ΄ επέκταση του πλανήτη, καθώς, παράλληλα με την Ελλάδα, οι γείτονες  εμπλέκονται σε μέτωπα όπως του Καυκάσου, της Λιβύης και της Μέσης Ανατολής. Σε αυτή την πολυμετωπική πολιτική της Τουρκίας ποντάρει η Ελληνική πλευρά, προκειμένου να πείσει τον διεθνή παράγοντα να παρέμβει υπέρ μας. Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες, όμως, όπως βλέπουμε, η Ευρωπαϊκή Ένωση γέρνει εις βάρος μας προς Τουρκία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το Ισραήλ αποφεύγει γενικά τη δημόσια μομφή της Τουρκίας, με την οποία διατηρεί εμπορικές και διπλωματικές σχέσεις παρά την φιλο-παλαιστινιακή στάση της κυβέρνησης της Άγκυρας για περισσότερο από μια δεκαετία.

Από την πλευρά του, ενημερώνοντας τους Άραβες δημοσιογράφους του Κόλπου ως συνέχεια της ίδρυσης των σχέσεων του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκάντς χαρακτήρισε την Τουρκία και το Ιράν ως «αρνούμενες την προώθηση της ειρήνης και για υποστήριξη της περιφερειακής επιθετικότητας».

Το Ιράν – ο μεγαλύτερος εχθρός του Ισραήλ – και η Τουρκία επέκριναν τη συμφωνία εξομάλυνσης που πέτυχαν οι ΗΠΑ στις 15 Σεπτεμβρίου μεταξύ του Ισραήλ και των δυνάμεων του Κόλπου, αποδίδοντας προδοσία της παλαιστινιακής υπόθεσης.

Επικαλούμενος τις ενέργειες της Τουρκίας στη βόρεια Συρία και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και την παρέμβασή της στην Λιβύη και τις επαφές με τους Παλαιστίνιους της Χαμάς, ο Γκάντς δήλωσε:

«Σίγουρα το ζήτημα της Τουρκίας είναι πολύ περίπλοκο, διότι η Τουρκία είναι μέρος του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Γκάντς στο συνέδριο μέσω Zoom, το οποίο διοργανώθηκε από το Αραβικό Συμβούλιο Περιφερειακής Ολοκλήρωσης, μια ομάδα που ενθαρρύνει την Ισραηλινή-Αραβική προσέγγιση.

«Πρέπει λοιπόν να πάρουμε όλες τις επιλογές που έχουμε στα χέρια μας και να προσπαθήσουμε να την επηρεάσουμε μέσω διεθνούς πίεσης για να βεβαιωθούμε ότι θα αποσύρει τη βοήθεια της από τους τρομοκράτες».

Αργά ή γρήγορα θα έχουμε εξελίξεις με το αγαπημένο παιδί των διεθνιστών, καθώς όλο και περισσότερες χώρες αντιδρούν, στις τουρκικές κινήσεις. Μένει να δούμε πως θα αντιμετωπιστεί η τελευταία εξέλιξη με την διεθνή έκκληση του Ισραήλ.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις