Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020

ΣΚΟΠΙΑ: Βανδάλισαν πινακίδες ιστορικών αρχαιοελληνικών φυσιογνωμιών - Φωτογραφία


Στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκαν πινακίδες για την ελληνικότητα ιστορικών φυσιογνωμιών στο κέντρο των Σκοπίων χτες το βράδυ.


Στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκαν πινακίδες σε έξι αγάλματα στην γέφυρα «Oko» (Οφθαλμός),στα Σκόπια, που ήταν αφιερωμένες σε ιστορικές φυσιογνωμίες της αρχαίας ελληνικής ιστορίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι πινακίδες είχαν επιγραφές που ανέφεραν: «οι ιστορικές φυσιογνωμίες που απεικονίζονται στα αγάλματα ανήκουν στην αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό και στην παγκόσμια πολιτισμική και ιστορική κληρονομιά».
Συνθήματα πάνω σε πινακίδες για την ελληνικότητα ιστορικών φυσιογνωμιών στο κέντρο των Σκοπίων
Μάλιστα, όπως αναφέρει η δημόσια τηλεόραση, μερικές ώρες μετά την τοποθέτησή τους, άγνωστοι έριξαν μπογιές έγραψαν το ακρωνύμιο «ΜΚ».

Απο την πλευρά τους, ο δήμαρχος των Σκοπίων, Πέταρ Σιλέγκοφ και ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Βόρειας Μακεδονίας, Ντράγκι Ράσκοφσκι, επεσήμαναν πως οι πινακίδες, θα καθαριστούν ή θα αντικατασταθούν με νέες ανάλογα με το κόστος των φθορών.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις