Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Ο Ερντογάν μίλησε, πόσοι κατάλαβαν;;; (vid)

 Η νέα εποχή στην παγκόσμια πολιτική

Το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ομιλίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τρίτη σε ιερωμένους στο Προεδρικό Μέγαρο.

O Ερντογάν αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στη απόφαση να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί υποστηρίζοντας πως «έγινε προάγγελος μιας νέας εποχής στην παγκόσμια πολιτική».

Ποια είναι άραγε αυτή η νέα εποχή;

«Μετά από 86 χρόνια λαχτάρας, βιώσαμε την ευτυχία να επιστρέψουμε την Αγία Σοφία στην αρχική της ταυτότητα», είπε ο «σουλτάνος», χαρακτηρίζοντας την Αγιά Σοφιά ως ισλαμική.

«Ζούσαμε από τα πρώτα χρόνια της νιότης μας με την ελπίδα να ακούσουμε την πρόσκληση για προσευχή από τους μιναρέδες της Αγίας Σοφίας. Το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ήταν ο πιο γλυκός καρπός που γευτήκαμε μετά από 86 χρόνια ενός δίκαιου, δημοκρατικού και υπομονετικού αγώνα», υπογράμμισε.

«Η Τουρκία ασκώντας την κυριαρχία της έγινε προάγγελος μιας νέας εποχής στην παγκόσμια πολιτική. Με την απόφαση της Αγίας Σοφίας αφαιρέθηκε η σκιά που κάλυπτε την ανεξαρτησία της και σώθηκε από τα δεσμά της», επισήμανε και συμπλήρωσε: «Ήταν χαρμόσυνα νέα για εμάς που το Μουσείο της Χώρας μετατράπηκε σε τζαμί αμέσως μετά. Από την άλλη, μετά την Αγία Σοφία, το άνοιγμα της Μονής Σουμελά, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης, έδειξε σε όλους, φίλους και εχθρούς, ότι η χώρα μας δεν έχει κανένα κόμπλεξ όσον αφορά τη θρησκευτική ελευθερία».

Θέλει η Τουρκία να γίνει το επίκεντρο της νέας παγκόσμιας εποχής; Το επίκεντρο μίας νέας παγκόσμιας θρησκείας με «λάβαρο»« την «ισλαμική» Αγιά Σοφιά και μια υποτιθέμενη ανεξιθρησκεία; Προσπαθεί ο Ερντογάν να αποδείξει σε κάποιους πως δεν χρειάζονται την Ελλάδα, καθώς η… ανεξίθρησκη Τουρκία μπορεί να ηγηθεί της νέας παγκόσμιας εποχής, σε ό,τι αφορά την γειτονιά μας;;;

Ο Ερντογάν μίλησε, πόσοι κατάλαβαν;


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις