Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Κομβικές ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στον Καύκασο! Το παίρνει πάνω του ο Πούτιν – Αβέβαιο το μέλλον της Τουρκίας (vid)

 Έντονη κινητικότητα παντού...

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν επιβεβαίωσαν ότι οι υπουργοί Εξωτερικών  τους θα μεταβούν για

συνομιλίες στην Μόσχα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ενώ ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε έκκληση για τερματισμό των στρατιωτικών ενεργειών στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, το Κρεμλίνο απηύθυνε σήμερα την πρόσκληση στον αζέρο υπουργό Εξωτερικών Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ και στον αρμένιο ομόλογό του Ζοχράμπ Μνατσακανιάν.

«Το Μπακού και το Γερεβάν επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους σε συνομιλίες στην Μόσχα. Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Νωρίτερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS είχε μεταδώσει, επικαλούμενο τον πρεσβευτή της Αρμενίας στη Ρωσία, πως ο αρμένιος υπουργός Εξωτερικών Μνατσακανιάν σχεδιάζει να φθάσει αργότερα σήμερα στην Μόσχα.

Όπως σας έχουμε γράψει η Τουρκία προκαλεί το πρόβλημα, η Ρωσία έρχεται να δώσει την «λύση». Η Άγκυρα έχει αναλάβει τον «ρόλο» του μπαμπούλα, υπό την απειλή του οποίου, εν προκειμένω, η Μόσχα εδραιώνεται ΚΑΙ ως διπλωματική υπερδύναμη και μετά την Συρία και την Λιβύη, παρουσιάζεται ως εγγυήτρια της ειρήνης στον Καύκασο. Παράλληλα, αυξάνει την αμυντική εξάρτηση της Αρμενίας από την ίδια.
 Από την πλευρά της η Τουρκία «αφρατεύει» την περιφερειακή της εμβέλεια, απλώνοντας πλοκάμια σε όλο και περισσότερες περιοχές. Όταν ξεπερνά τα όρια, η Μόσχα «βαράει» άσχημα (βλ. ρωσική επίθεση στην Συρία πάνω από 100 νεκροί Τούρκοι). Το ίδιο συνέβη και στην Λιβύη, το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα. 
Οι Μεγάλες Δυνάμεις αφήνουν τον Ερντογάν να προκαλεί αναταραχή και έπειτα πουλάνε προστασία (βλ. Αιγαίο). Όταν ο Ερντογάν ξεπέρασε τα όρια στην Λιβύη, τότε βομβαρδίστηκε, όπως όλα έδειξαν, από Γαλλία και Αίγυπτο, η τουρκική βάση στην βορειοαφρικανική χώρα. Τι θα γίνει όμως, αν οι Μεγάλες Δυνάμεις δεν χρειάζονται πια την Τουρκία, η οποία ζητά όλο και περισσότερα;;;

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις