Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Yeni Safak: «Παρατείνεται η NAVTEX» - Το Oruc Reis την 28η Οκτωβρίου θα κάνει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα


 Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Παρατείνεται η τουρκική NAVTEX με βάση την οποία το Oruc Reis θα παρέμενε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας μέχρι τις 22 Οκτωβρίου καθώς θα

επεκταθεί η παραμονή του μέχρι τουλάχιστον και την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Αυτό ανακοινώνει επί της ουσίας η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak η οποία είναι η «φωνή του Ερντογάν». Mάλιστα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η φιλοερντογανική εφημερίδα το Oruc Reis βρίσκεται πίσω στις έρευνες και για αυτό θα απαιτηθεί να «παραταθεί» η παρουσία του στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Σύμφωνα με αυτή το Oruc Reis θα παραμείνει στην ανατολική Μεσόγειο στην περιοχή κοντά στο Καστελόριζο.

Όπως αναφέρει η Yeni Safak το Oruc Reis πλέει στην περιοχή εδώ και 10 μέρες και η νέα NAVTEX αναμένεται να παραταθεί και θα αφορά στην περιοχή νότια του Καστελλόριζου και ανατολικά της Κρήτης και της Ρόδου. Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι το Oruc Reis πραγματοποίησε έρευνες σε 4.000 τ.μ. και σκοπεύει να φτάσει στα 15.000 τ.μ.

Επί της ουσίας η κίνηση αυτή ήταν αναμενόμενη καθώς όπως είχε δηλώσει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ το Oruc Reis θα πραγματοποιήσει έρευνες δύο μηνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και εν συνεχεία θα στείλουν οι Τούρκοι πλωτό γεωτρύπανο!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις