Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Δεν αποκλείονται Χριστούγεννα σε καραντίνα


 Το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η καραντίνα και τα Χριστούγεννα άφησε ανοιχτό ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, μέσα από τoν τηλεοπτικό σταθμό Open. 

Όπως εξήγησε, οι εισαγωγές στις ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων από ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό διπλασιάστηκαν τις τελευταίες μέρες σε σχέση με την πρώτη περίοδο της πανδημίας πέρσι την άνοιξη.  

Ενδεικτικό δε, της δεινής κατάστασης είναι ότι μόλις το τελευταίο 24ωρο έγιναν 295 εισαγωγές ασθενών με Covid.  

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε πως σήμερα είναι διασωληνωμένοι 200 ασθενείς ενώ στο αποκορύφωμα της πανδημίας κατά τη διάρκεια του προηγούμενου lockdown ήταν 100.  «Υπάρχει έντονη επιδημιολογική επιβάρυνση τις τελευταίες μέρες και ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι ένας ισχυρός δείκτης, ένας αδιάψευστος δείκτης και ένας βασικός δείκτης λήψης αποφάσεων. Είναι περίπου 200 οι διαωληνωμένοι σήμερα ενώ στο peak της πανδημίας τον Απρίλιο ήταν περίπου 100», ανέφερε. «Άρα μιλάμε για έναν διπλασιασμό των διασωληνώσεων σε σχέση με εκείνη την εποχή και ενώ το σύστημα έχει ακόμη χωρητικότητα, αυτή η αύξηση δείχνει ότι οι εφεδρείες, αν δεν προσέξουμε, αν δεν πάρουμε δραστικά μέτρα, θα εξαντληθούν κάποια στιγμή και θα βιώσουμε σκηνές που δεν θα θέλαμε να τις βιώσουμε», συνέχισε. 

Επισήμανε δε ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μην βρισκόμαστε σε καραντίνα τα Χριστούγεννα» καθώς αυτό θα κριθεί από την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεικτών σε 3-4 εβδομάδες. «Αυτοί θα μας δείξουν πώς θα πορευτούμε» ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις