Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Το εν Χώναις θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ


 Θαύμα που πιστώνεται στον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Έλαβε χώρα στην πόλη Κολοσσαί της Μικράς Ασίας, η οποία μετονομάστηκε σε Χώναι (σημερινό Χονάζ Τουρκίας).

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, στην πόλη Κολοσσαί της Μικράς Ασίας (γνωστή στους πιστούς από την Προς Κολοσσαείς Επιστολή του Αποστόλου Παύλου) ανάβλυζε θαυματουργό αγίασμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Το είχε προφητεύσει χρόνια νωρίτερα ο ευαγγελιστής Ιωάννης.

Οι ειδωλολάτρες της περιοχής, βλέποντας ότι πολλοί συμπατριώτες τους προσχωρούσαν στο Χριστιανισμό εξαιτίας των θεραπευτικών ιδιοτήτων του αγιάσματος, αποφάσισαν να το εξαφανίσουν όπως και την τοπική εκκλησία.

Ύστερα από αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες, μηχανεύτηκαν να φέρουν καταπάνω τους τα νερά των ποταμών Χρύσου, Λύκου και Κούφου. Στόχος τους να αναμιχθεί το αγίασμα με το νερό των ποταμών και να απωλέσει τις θαυματουργικές του ιδιότητες.

Ο αρχάγγελος Μιχαήλ, όμως, με το ακόντιό του έσχισε τη γη, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν κάτω από όγκους χωμάτων οι τρεις ορμητικοί ποταμοί που επρόκειτο να καταστρέψουν την πηγή του αγιάσματος.

Έκτοτε, η πόλη έλαβε την ονομασία Χώναι (σημερινό Χονάζ Τουρκίας) για τη χώνευση των ποταμών εκείνων.


Ο Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά το θρησκευτικό αυτό γεγονός κάθε χρόνο στις 6 Σεπτεμβρίου.

Απολυτίκιο

Των ουρανίων στρατιών Αρχιστράτηγε, δυσωπούμεν σε αεί ημείς οι ανάξιοι, ίνα ταις σαις δεήσεσι τειχίσης ημάς, σκέπη των πτερύγων, της αύλου σου δόξης, φρουρών ημάς προσπίπτοντας, εκτενώς και βοώντας· εκ των κινδύνων λύτρωσαι ημάς, ως ταξιάρχης των άνω Δυνάμεων.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Πηγή: https://www.sansimera.gr/articles/1321


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις