Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

«Όχι» από Ουγγαρία-Πολωνία στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό: Απάντησαν στους εκβιασμούς της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης


 Ουγγαρία και Πολωνία είναι αποφασισμένες να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της ΕΕ και χρησιμοποίησαν την δύναμη του veto στην συνάντηση των πρεσβευτών στις Βρυξέλλες για να μπλοκάρουν τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2021-2027, λόγω της αντιθεσής τους στην προσπάθεια να συνδεθεί η απορρόφηση κονδυλίων από την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και του ταμείου «ανάκαμψης» με αυτό που ονομάζεται «κράτος δικαίου».

Πρόκειται δηλαδή για έναν «υπόγειο» τρόπο των Βρυξελλών για προωθήσουν την ατζέντα επιβολής τους στα εσωτερικά των κρατών-μελών συνδέοντας οποιαδήποτε μελλοντική χρηματοδότηση τους λόγω Covid-19 με την «συμμόρφωσή» τους στις- κατά κύριο λόγο- γερμανικές εντολές.

Ούγγροι και Πολωνοί όμως, γνωρίζοντας πως κι αυτοί έχουν την δύναμη να προχωρήσουν σε αντίποινα, απάντησαν δυναμικά και Βρυξέλλες-Βερολίνο θα πρέπει να αλλάξουν στάση.

Η Ευρώπη για ακόμη μια φορά βρίσκεται σε κρίση, λόγω της εμμονής κάποιων να επιβάλλουν τις "δικαιωματιστικές" ιδέες τους στα ευρωπαϊκά έθνη. Καταλύουν το δικαίωμα των εθνών - κρατών να αποφασίζουν μέσω των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Πρόκειται για μεθόδους εκβιασμού που δεν συνάδουν με το υποτιθέμενο ευρωπαϊκό πολιτιστικό υπόβαθρο το οποίο η ΕΕ θα έπρεπε να διαθέτει.

Ο Sebastian Fischer, εκπρόσωπος της Γερμανικής προεδρίας είπε ότι οι πρεσβευτές δεν κατάφεραν να έλθουν σε ομόφωνη απόφαση (που είναι απαραίτητη) λόγω των αντιρρήσεων των δύο κρατών, ενώ Ούγγροι και Πολωνοί προειδοποιούσαν ότι θα καταψηφίσουν.

Τι σημαίνει όμως αυτό στην πράξη; Δεν πρόκειται ούτε για την διαφύλαξη της «δημοκρατίας», ούτε για υπεράσπιση κάποιων βασικών κανόνων δικαίου. Στην πράξη αυτό που επιχειρούν να περάσουν οι Βρυξέλλες είναι το «τέλος» των δικαιϊκών συστημάτων των κρατών μελών για να υπερισχύουν οι δικές της ντιρεκτίβες.

Παραδείγματος χάριν όπως αποκάλυψε το pronews πριν λίγες ημέρες η Κομισιόν παρουσίασε ένα «στρατηγικό πλάνο» για την προστασία της «Κοινότητος ΛΟΑΤΚΙ», το οποίο περιλαμβάνει «νομοθετική πρωτοβουλία»  για την αναγνώριση από τα κράτη μέλη του δικαιώματος στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, ταυτόχρονα η «ομοφοβική ρητορική» θα γίνει «έγκλημα μίσους».

Εάν ένα κράτος δεν υιοθετήσει άμεσα όλα τα παραπάνω, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην υιοθεσία, δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο ταμείο ανάκαμψης. Και σε χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία, με ισχυρή καθολική βάση, κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο.

Επί της ουσίας η ΕΕ προσπάθησε να υποχρεώσει μέσω… κονδυλίων τις χώρες που δεν είναι πλήρως εναρμονισμένες με τις ιδέες της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών να υποταχθούν.

Φυσικά σήμερα ο εκβιασμός αφορά την Δικαιοσύνη και την ελευθερία σκέψης και λόγου (πολύ σημαντικό). Αύριο όμως μπορεί να αφορά κάτι άλλο, όπως εθνικά ζητήματα κάποιων χωρών.

Π.χ. οι γνωστοί λάτρεις των Τούρκων, Γερμανοί, αύριο θα θέλουν από την Ελλάδα μια «άλλη» στάση απέναντι στην Άγκυρα, στα ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό.

Και θα παίρνουν αυτό που θέλουν, διαμέσου των κονδυλίων που δεν θα αποδεσμεύονται. Βέβαια Βερολίνο και Βρυξέλλες το προχωρούν ακόμα περισσότερο.

Επειδή ενοχλούνται από τις γενικότερες αντιδράσεις και από όσους αντιλαμβάνονται τα σχέδιά τους και τα αποκαλύπτουν στο ευρύ κοινό, εφηύραν, την «ρητορική μίσους» για να ποινικοποιούν οποιονδήποτε «ξυπνάει» τα κοινωνικά στρώματα. Ένα πραγματικά «διαβολικό» σχέδιο (πιθανότατα και η λέξη αυτή, στο άμεσο μέλλον, να απαγορευθεί ως «επικίνδυνη» για την Δημόσια Τάξη).

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις