Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Eλληνοτουρκικά: Προσοχή! ΠΑΙΖΕΙ 0 Ερντογάν με τον Σ0ΜΑΛ0 πρόεδρο του Δικαστηρίου της Χάγης... Πλήρωσε το μισό χρέος της Σομαλίας στο ΔΝΤ...

 


Eλληνοτουρκικά: Ανατολίτικο παζάρι Ερντογάν με τον Σομαλό πρόεδρο του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης – Πλήρωσε το μισό χρέος της Σομαλίας στο ΔΝΤ δηλαδή τους Αμερικάνους.

Τα… παιχνίδια άρχισε η Τουρκία με φόντο την προσφυγή για την διαφωνία της με την Ελλάδα αναφορικά με οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και την οριοθέτηση ΑΟΖ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που είδαν το φως το διαδικτύου, η Τουρκία πλήρωσε το μισό χρέος της Σομαλίας στο ΔΝΤ (σ.σ. όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι ΗΠΑ).

Η πληρωμή έγινε με τα λεφτά που επέστρεψε το ΔΝΤ στην Τουρκία.

«Η καρδιά μου νιώθει ευγνωμοσύνη για τον @RTErdogan για τη συνεχιζόμενη υποστήριξή του στη Σομαλία, ειδικά στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που οδήγησαν την Τουρκία να εκκαθαρίσει τα χρήματα του χρέους της Σομαλίας προς το ΔΝΤ, αφαιρώντας από τα χρήματα που οφείλονται στην Τουρκία από τΟ ΔΝΤ. Η Τουρκία παραμένει ισχυρός σύμμαχος στην πρόοδο της Σομαλίας», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter o Αμπντουλκαντίρ Μοχάμεντ Νουρ, υπουργός Δικαιοσύνης της Σομαλίας.

Eλληνοτουρκικά: Ανατολίτικο παζάρι Ερντογάν με τον Σομαλό πρόεδρο του Διεθνούς Δικαστηριου της Χάγης - Πλήρωσε το μισό χρέος της Σομαλίας στο ΔΝΤ δηλαδή τους Αμερικάνους.

Eλληνοτουρκικά: Ανατολίτικο παζάρι Ερντογάν με τον Σομαλό πρόεδρο του Διεθνούς Δικαστηριου της Χάγης – Πλήρωσε το μισό χρέος της Σομαλίας στο ΔΝΤ δηλαδή τους Αμερικάνους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu η Τουρκία δέσμευσε περίπου 2,4 εκ. δολάρια σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα (SDR), από το αποθεματικό περιουσιακό στοιχείο του Διεθνούς Νμισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Μετά την τουρκική παρέμβαση το χρέος της Σομαλίας θα μειωθεί από 5,2 δισ. δολάρια στο τέλος του 2018 σε 3,7 δισ. δολάρια.

Η Τουρκιά έχει ισχυρούς δεσμούς με την Σομαλία που κρατούν από την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Που είναι το κακό θα διερωτηθεί κάποιος.

Το πράγμα αρχίζει να… μπερδεύει αν αναλογιστεί κανείς ότι ο πρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης είναι Σομαλός.

Λέτε να επηρεαστεί η κρίση του από την βοήθεια της Τουρκίας στην χώρα του και τους ισχυρούς δεσμούς του Μογκαντίσου με την Άγκυρα;

Κανείς δεν ξέρει. Απλά μπορεί κάποιος να υποθέσει πως κάνα δυο τηλέφωνα θα τα λάβει ο κ. πρόεδρος.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις