Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Εκλογές ΗΠΑ: Αλλεπάλληλες γκάφες Μπάιντεν - Παρουσίασε το νεκρό γιo του και μπέρδεψε τις εγγονές του


 Αλλεπάλληλες γκάφες έκανε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, μιλώντας σε υποστηρικτές του στη Φιλαδέλφεια, καθώς μπέρδεψε τις εγγονές του και τους οποίους παρουσίασε τον γιο του, τον Μπο... ο οποίος έχει πεθάνει από το 2015.

«Ιδού ο γιος μου, Μπο Μπάιντεν, τον οποίο πολλοί από εσάς βοηθήσατε να εκλεγεί στη Γερουσία του Ντέλαγουερ. Ιδού η εγγονή μου, η Νάταλι», είπε, αγκαλιάζοντας από τους ώμους μια άλλη εγγονή του, τη Φίνεγκαν.

Αντιλαμβανόμενος τι συνέβη, ο 77χρονος βετεράνος πολιτικός, συνέχισε, εμφανώς συγχυσμένος: «Α, όχι, περιμένετε, δεν είναι αυτή».

Και αγκάλιασε τη «σωστή» εγγονή, τη Νάταλι, που είναι κόρη του Μπο.

Ο πρώην αντιπρόεδρος είχε πολύ στενή σχέση με τον γιο του, τον Μπο, για τον οποίο μιλάει συχνά στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του.

Ο Μπο Μπάιντεν, πρώην γενικός εισαγγελέας του Ντέλαγουερ, ο οποίος είχε υπηρετήσει και στο Ιράκ με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, ήταν ανερχόμενο αστέρι στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, όμως πέθανε σε ηλικία μόλις 46 ετών από καρκίνο στον εγκέφαλο.

Ξεκινά η «μάχη» των αποτελεσμάτων

Για μια μακρά νύχτα αναμονής των αποτελεσμάτων προετοιμάζονται οι ΗΠΑ – και ο υπόλοιπος πλανήτης- την ώρα που η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία αναμένεται να σημειώσει νέο ρεκόρ.

Ήδη 102 εκατομμύρια Αμερικανοί ψήφισαν πριν από την 3η Νοεμβρίου ενώ τα μηνύματα από τις κάλπες είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι οι πολιτείες - κλειδιά που αναμένεται να κρίνουν το αποτέλεσμα.

«Ακούω ότι τα πάμε πολύ καλά στη Φλόριντα και τα πάμε πολύ καλά και στην Αριζόνα. Πάμε απίστευτα καλά στο Τέξας. Νομίζω ότι πάμε καλά παντού. Νομίζω ότι θα έχουμε μια υπέροχη βραδιά. Αισθάνομαι πολύ καλά», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσιογράφους από την έδρα της προεκλογικής εκστρατείας του στη Βιρτζίνια.

Ο Τραμπ διαμήνυσε στην Αμερική ότι «όλοι πρέπει να είναι ενωμένοι και η νίκη φέρνει ενότητα».

Αισιόδοξος ο Τζο Μπάιντεν

Την ίδια ώρα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την εκτίμηση ότι περισσότεροι άνθρωποι θα ψηφίσουν φέτος «από οποιαδήποτε στιγμή στην αμερικανική ιστορία».

Μιλώντας από την Φιλαδέλφεια της Πενσυλβανίας και απευθυνόμενος σε ένα μεγάλο πλήθος που τον επευφημούσε, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχής με περισσότερες από 150 εκατομμύρια ψήφους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νέοι άνθρωποι, ηλικίας 18 - 30 ετών, καταγράφουν υψηλό ποσοστό συμμετοχής, καθώς επίσης ότι το 54% των ψηφοφόρων είναι μέχρι στιγμής γυναίκες.

Ο Μπάιντεν επέκρινε τον Πρόεδρο Τραμπ, ενώ έστειλε το μήνυμα ότι «οι πολίτες θα αποφασίσουν ποιος θα αναδειχθεί Πρόεδρος των ΗΠΑ» και έκλεισε την ομιλία του με το σύνθημα:

«Απλά πρέπει να θυμόμαστε ποιοι είμαστε, μπράβο. Αυτές είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις