Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Ερντογάν: Έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών και γαμπρού του


 Δεκτή έγινε η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών και γαμπρού του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου της Προεδρίας.

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν είχε αναφέρει ότι θα ανακοινώσει στη διάρκεαι της ημέρας την απόφασή του σχετικά με την αιφνιδιαστική παραίτηση του υπουργού Οικονομικών και γαμπρού του, του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, εφόσον το κρίνει σκόπιμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι της παραίτησης Αλμπαϊράκ και της αλλαγής στην ηγεσία της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, ακολούθησε ράλι της τουρκικής λίρας σήμερα, Δευτέρα.

Ράλι της τουρκικής λίρας

Ειδικότερα, η τουρκική λίρα έκανε τη Δευτέρα το μεγαλύτερο ράλι εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια, με την ισοτιμία της να αυξάνεται σχεδόν 6%.

Ο νέος διοικητής Νάτσι Αγκμπάλ δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα χρησιμοποιήσει «αποφασιστικά» όλα τα μέσα πολιτικής για να επιτύχει τον βασικό στόχο της σταθερότητας των τιμών.

Ο πληθωρισμός της Τουρκίας διατηρείται περί το 12% καθ' όλο το έτος, πολύ πάνω από τον στόχο που είναι περί το 5%.

Παραίτηση για λόγους υγείας

Ο Αλμπαϊράκ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι παραιτείται για λόγους υγείας, μία ημέρα αφότου ο Ερντογάν διόρισε κεντρικό τραπεζίτη τον πρώην υπουργό Οικονομικών Νατζί Αγκμπάλ, στη θέση του Μουράτ Ουισάλ.

Ο εκπρόσωπος του AKP Ομέρ Τσελίκ, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του κόμματος υπό την προεδρία του Ερντογάν, σημείωσε: «Οποιαδήποτε ανακοίνωση για το θέμα αυτό θα γίνει από τον πρόεδρό μας, αν το κρίνει σκόπιμο».

Σύμφωνα με τον Τσελίκ, η παραίτηση του Αλμπαϊράκ δεν ήταν στην ατζέντα των υπό συζήτηση θεμάτων στη σημερινή συνεδρίαση.

Το θρίλερ της παραίτησης

Την ανακοίνωση της παραίτησής του, ο τέως υπουργός Οικονομικών είχε κάνει ο ίδιος στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram..

Ωστόσο, εκφραστικά και ορθογραφικά λάθη στο κείμενο, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν λειτουργούσε ο λογαριασμός του στο Twitter, ενώ δεν υπήρξε σχετική αναφορά περί παραίτησής του στο λογαριασμό του στο Facebook ενέτειναν μία φημολογία ότι χάκερς «χτύπησαν» τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Η γνωστή φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, στην αγγλόφωνη έκδοσή της ανήρτησε στο Twitter την είδηση της παραίτησης του Αλμπαϊράκ με καθυστέρηση 45 λεπτών. Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο το εν λόγω tweet εξαφανίστηκε.

Η πρώτη επίσημη αντίδραση για την παραίτηση του Αλμπαϊράκ ήρθε από τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Ομέρ Φατίχ Σαγιάν, ο οποίος έγραψε: «Η χώρα και το έθνος μας σας χρειάζονται».

Ο ίδιος, στην ανάρτησή του στο Twitter, προσέθεσε: «Μόνο όσοι γνωρίζουν καταλαβαίνουν όσα έχει κάνει ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ για την εγχώρια και εθνική ενέργειας για την ενέργεια και τις αμέτρητες υπηρεσίες του για να πιάσει η χώρα μας τους στόχους του 2023. Ελπίζω ότι η παραίτησή του δεν θα γίνει αποδεκτή».

Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης δεν δημοσίευσαν την είδηση, πέραν της προαναφερθείσας ανάρτησης στο Twitter της αγγλόφωνης έκδοσης της Yeni Safak.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις