Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020

Χάος στην Αρμενία: Χιλιάδες Αρμένιοι ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Ν.Πασινιάν - «Είσαι προδότης»


 Για μια ακόμη φορά διαδηλωτές βρέθηκαν στους δρόμους του Γιερεβάν, ζητώντας «την κεφαλή επί πίνακι»  του  πρωθυπουργού  Νικόλ Πασινιάν, τον οποίο χαρακτήριζαν προδότη για την υπογραφή συνθήκης με το Αζερμπαϊτζάν.

Η συνθήκη που υπεγράφη αποτελεί μια σημαντική ήττα για την Αρμενία, που βλέπει να χάνονται τα εδάφη που κατείχε γύρω από το Στεπανακέρτ, χωρίς καν να  υπάρχουν εγγυήσεις -  σύμφωνα με τους διαδηλωτές – για την ασφάλεια των πολιτών του Η  συμφωνία την οποία  έφερε στο τραπέζι η Ρωσία δίνει στο Αζερμπαϊτζάν όλα τα εδάφη που  πήρε ενώ βάζει τα ρωσικά στρατεύματα σε ρόλο τοποτηρητή, για να διατηρήσουν την ειρήνη.

Είναι η τρίτη ημέρα που οι Αρμένιοι βρίσκονται στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση Πασινιάν με πλήθη να φωνάζουν στους κεντρικούς δρόμου του Γιερβάν «Νικόλ, φύγε» και «Νικόλ ο προδότης». Η  κυβέρνηση προσπαθεί με καταστολή να εκτονώσει την κατάσταση. Πάνω από 60 άτομα έχουν συλληφθεί ενώ 10 στελέχη της αντιπολίτευσης κρατούνται με κατηγορίες για πρόκληση αναταραχών.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις