Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Η Τουρκία θα δοκιμάσει νέο πύραυλο αέρος-αέρος εγχώριας παραγωγής


 Η τουρκική Αεροπορία θα δοκιμάσει πυραύλους αέρος-αέρος εγχώριας κατασκευής, υποκατάστατα του αμερικάνικου AIM-120 AMRAAM αργότερα αυτό το μήνα.

Μιλώντας στην εικονική έκθεση SAHA EXPO που ξεκίνησε σήμερα, ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ δήλωσε ότι αναμένεται οι εγχώριοι πύραυλοι αέρος-αέρος (Gökdoğan και Bozdoğan) να δοκιμαστούν στα τέλη του μήνα.

Οι πύραυλοι θα δοκιμαστούν από αεροσκάφη F-16 της τουρκικής Αεροπορίας. Όλες οι δοκιμές εδάφους έχουν ολοκληρωθεί και οι πύραυλοι θα τεθούν σε μαζική παραγωγή μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος δοκιμών πτήσης.

Το Gökdoğan είναι ένας εξελιγμένος πύραυλος αέρα προς αέρα μεσαίου βεληνεκούς (AMRAAM) πέραν της οπτικής εμβέλειας παρόμοιος με τον AIM-120, ενώ ο Bozdoğan είναι ένας πύραυλος οπτικής γωνίας μικρής εμβέλειας. 

Αναπτύχθηκε από το τοπικό ερευνητικό ινστιτούτο, TUBITAK SAGE, οι πύραυλοι βρίσκονται υπό ανάπτυξη από το 2013.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις