Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Ο Ν.Τραμπ διατηρεί τον έλεγχο της αμερικανικής Γερουσίας και αρχίζει τον δικαστικό αγώνα για την προεδρία των ΗΠΑ


 Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

email: andreopoulos@pronews.gr

Οι Ρεπουμπλικάνοι φαίνεται πως θα διατηρήσουν τον έλεγχο της αμερικανικής Γερουσίας η οποία και είναι το ισχυρότερο από τα δύο κοινοβουλευτικά σώματα

(το άλλο είναι το Κονγκρέσο) ενώ την ίδια στιγμή ο Ν.Τραμπ έχει ξεκινήσει δικαστικούς αγώνες σε τρεις πολιτείες για τις «ξαφνικές» εις βάρος του αλλαγές των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Ο Ν.Τραμπ καταγγέλλει νοθεία σε τρεις κρίσιμες Πολιτείες με τις οποίες οι Δημοκρατικοί επιχειρούν να κερδίσουν την προεδρία των ΗΠΑ.

Ο Ν.Τραμπ καταγγέλλει πως στις Πολιτείες αυτές στις οποίες κυριαρχεί το Δημοκρατικό κατεστημένο μπόρεσαν να πετύχουν σοβαρή αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος κάτι που όπως δείχνουν τα γεγονότα βάσει του νόμου των Πιθανοτήτων έχει συμβεί καθώς στις κρίσιμες βόρειες πολιτείες που ελέγχονται από τους Δημοκρατικούς εμφανίστηκαν ξαφνικά το βράδυ τεράστιες επιστολικές ποσότητες ψήφων από το πουθενά για να δώσουν το προβάδισμα στον Μπάιντεν.​

Σε ότι αφορά την Γερουσία, οι Δημοκρατικοί, κερδίζουν μόνο μία έδρα και οι πιθανότητές τους να αυξήσουν το μέγεθος της κοινοβουλευτικής τους ομάδας εξανεμίζονται.

Οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν πλειοψηφία 53 εδρών έναντι 47 των Δημοκρατικών στη Γερουσία. Για να εξασφαλίσουν τον έλεγχο του σώματος, οι Δημοκρατικοί καλούνταν να αποσπάσουν τρεις έδρες από τους αντιπάλους τους αν ο Τζο Μπάιντεν εκλεγόταν πρόεδρος και η Κάμαλα Χάρις αντιπρόεδρος με ψήφο στο σώμα. Αν ο Μπάιντεν έχανε από τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, θα χρειαζόταν να αποσπάσουν τέσσερις έδρες.

Στις αναμετρήσεις για πέντε έδρες στη Γερουσία που δεν έχουν κριθεί ακόμη οι Ρεπουμπλικάνοι προηγούνται σε Αλάσκα, Τζόρτζια και Βόρεια Καρολίνα, ενώ ο Δημοκρατικός υποψήφιος Γκάρι Πίτερς προηγείται οριακά του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του Τζον Τζέιμς στο Μίσιγκαν.

Μια δεύτερη αναμέτρηση στην Τζόρτζια οδεύει σε δεύτερο γύρο, την 5η Ιανουαρίου, ανάμεσα στη Ρεπουμπλικανή γερουσιάστρια Κέλι Λέφλερ και τον Δημοκρατικό Ράφαελ Γουόρνοκ.

Η καλύτερη είδηση της ημέρας για τους Ρεπουμπλικάνους ήρθε από το Μέιν όπου η 67χρονη Κόλινς, κατήγαγε νίκη-έκπληξη έναντι της Δημοκρατικής Σάρας Γκίντιον, 48 ετών, προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Μέιν.

Η Κόλινς είπε πως εκλαμβάνει τη νίκη της ως «έγκριση της σκληρής δουλειάς της» στην Ουάσινγκτον «για τους πολίτες στο Μέιν».

Οι Δημοκρατικοί απέσπασαν τις έδρες της γερουσιάστριας Μάρθας ΜακΣάλι (Αριζόνα) και του γερουσιαστή Κόρι Γκάρντνερ (Κολοράντο), αλλά έχασαν αυτή του Νταγκ Τζόουνς (Αλαμπάμα).

Η γερουσιάστρια Τζόνι Ερνστ (Άιοβα) και οι γερουσιαστές Στιβ Ντέινς (Μοντάνα), Τζον Κόρνιν (Τέξας) και Λίντσεϊ Γκρέιαμ (Νότια Καρολίνα), που θεωρούνταν αμφίρροποι, επανεξελέγησαν.

Οι Ρεπουμπλικάνοι διατήρησαν εξάλλου μια έδρα στο Κάνσας, όπου ο Ρεπουμπλικάνος Ρότζερ Μάρσαλ επικράτησε της Δημοκρατικής Μπάρμπαρας Μπολιέ.

Αν η Γερουσία παραμείνει υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων, θα είναι σε θέση να εμποδίσουν τον Μπάιντεν στην περίπτωση που κέρδιζε τις εκλογές, ειδικότερα σε ότι αφορά το ασφαλιστικό σύστημα και την κλιματική αλλαγή.

Παρόμοια εμπόδια θα αντιμετώπιζε εάν εκλεγόταν ο Τραμπ στη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς οι Δημοκρατικοί διατηρούν, αν και μικρότερη, πλειοψηφία.

Η κούρσα για τη Γερουσία στο Μίσιγκαν επικρίθηκε από τον Τραμπ ο οποίος έχει καταγγείλει νοθεία.

«Φαίνεται πως στο Μίσιγκαν ανακάλυψαν τα ψηφοδέλτια που χρειάζονταν για να διώξουν έναν θαυμάσιο νέο, τον Τζον Τζέιμς, από τη Γερουσία. Τι φρικτό πράγμα είναι αυτό που γίνεται!», ανέφερε ο Αμεριακνό πρόεδρος μέσω Twitter.


Στη Βόρεια Καρολίνα ο Ρεπουμπλικάνος Τομ Τίλις ανακήρυξε τη νίκη του επί του Δημοκρατικού Καλ Κάνινγκχαμ, αν και το αποτέλεσμα δεν έχει κριθεί, με τον Τίλις να έχει προβάδισμα 2 εκατοστιαίων μονάδων.

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ντέιβιντ Περντιού διατηρούσε προβάδισμα 3 και πλέον μονάδων επί του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζον Όσοφ στην Τζόρτζια. Στην Αλάσκα, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Νταν Σάλιβαν είχε μεγάλο προβάδισμα με σχεδόν τις μισές ψήφους καταμετρημένες.

Ο Γκάρντνερ, που είχε εκλεγεί για πρώτη φορά στη Γερουσία και θεωρείτο ο πιο ευάλωτος γερουσιαστής του GOP, ηττήθηκε από τον πρώην κυβερνήτη του Κολοράντο Τζον Χικενλούπερ στην πολιτεία που θεωρείτο άλλοτε οχυρό των Ρεπουμπλικάνων αλλά δημογραφικές μεταβολές μετέβαλαν υπέρ των Δημοκρατικών την ισορροπία της πολιτικής ισχύος τα τελευταία χρόνια.

Ο Δημοκρατικός Μαρκ Κέλι, πρώην αστροναύτης, κέρδισε τη ΜακΣάλι με διαφορά 5 και πλέον μονάδων στην Αριζόνα, επίσης άλλοτε προπύργιο των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Τζόουνς, που θεωρείτο ο πιο ευάλωτος Δημοκρατικός, έχασε, όπως αναμενόταν, από τον Τόμι Τάμπερβιλ στην Αλαμπάμα.

Τώρα ξεκινούν οι δικαστικοί αγώνες του Ν.Τραμπ εναντίον των Δημοκρατικών.

«Υπήρξαν αναφορές για παρατυπίες σε πολλές κομητείες του Ουισκόνσιν, οι οποίες εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για την εγκυρότητα του αποτελέσματος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας, Μπιλ Στέπιεν, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

«Ο Πρόεδρος είναι εντός των ορίων για να ζητήσει επανακαταμέτρηση και θα το κάνουμε αμέσως», πρόσθεσε.

Το προεκλογικό επιτελείο του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου ανακοίνωσε, ακόμη, ότι κατέθεσε προσφυγή στις δικαστικές αρχές το Μίσιγκαν ζητώντας να σταματήσει η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

«Υποβάλλαμε προσφυγή σήμερα στο Ειρηνοδικείο του Μίσιγκαν για να σταματήσει η καταμέτρηση μέχρι να μας παρασχεθεί ουσιαστική πρόσβαση» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν επίσης «να ελέγξουν εκείνα τα ψηφοδέλτια που ανοίχτηκαν και καταμετρήθηκαν ενώ εμείς δεν είχαμε ουσιαστική πρόσβαση».

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε αγωγή για την αναστολή της καταμέτρησης στην πολιτεία-κλειδί της Πενσιλβάνια, όπου προηγείται του Μπάιντεν, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της προεκλογικής του εκστρατείας.

«Τα μάτια της χώρας είναι στραμμένα στην Πενσιλβάνια αλλά η Πενσιλβάνια μετρά τις επιστολικές ψήφους μακριά από τα βλέμματα και αυτό πρέπει να σταματήσει», έγραψε ο Μπιλ Στέπιεν σε ανακοίνωση.

«Αναλαμβάνουμε νομική δράση για την αναστολή της καταμέτρησης, εν αναμονή μεγαλύτερης διαφάνειας», πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις