Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Καραμπάχ: Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη μάχη από την αρχή των συγκρούσεων για την πόλη Σούσα


 Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρισιμότερη μάχη στον θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ από την αρχή των εχθροπραξιών στις 27 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για τη μάχη της στρατηγικής πόλης Shusha, την οποία επιχειρεί να καταλάβει το Αζερμπαϊτζάν.  Οι προσπάθειες των Αζέρων είναι μέχρι στιγμής άκαρπες, αλλά το Μπακού έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στην κατάληψη της πόλης.

Από την άλλη το Αρτσάχ ρίχνει και αυτό με τη σειρά του μεγάλες δυνάμεις κινητοποιώντας για πρώτη φορά τεθωρακισμένα κάθε είδους, προκειμένου να υπερασπιστεί την πόλη.

Σύμφωνα με το έγκυρο πρακτορείο ΑΝΝΑ «αυτό το διάστημα διεξάγονται σφοδρές μάχες κοντά στη Shusha και πρέπει να αναφέρουμε ότι η κατάσταση εκεί είναι δύσκολη.

Υπάρχει όμως μια διαφορά την οποία δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη: Οι δυνάμεις του Αρτσάχ κινητοποιούν ισχυρές τεθωρακισμένες δυνάμεις».

Το ΑΝΝΑ συνεχίζει λέγοντας: «Η άφιξη των τεθωρακισμένων δυνάμεων στην περιοχή σημαίνει ένα πράγμα: Ότι ο εναέριος χώρος από πάνω τους είναι ασφαλής.

Μια εβδομάδα μόλις πριν θα ήταν δύσκολο να φανταστούμε κάτι τέτοιο. Οι τεθωρακισμένες φάλαγγες θα είχαν “καεί” από τα τουρκικά UAV σε διάστημα μισής ώρας. Όμως τώρα αυτές προωθούνται και εμπλέκονται με τον εχθρό.

Αυτό σημαίνει ότι η ποιοτική διαφορά των Αζέρικων δυνάμεων σταδιακά φθίνει», αναφέρει το ΑΝΝΑ.

Βέβαια είναι άγνωστο εάν οι δυνάμεις των Αζέρων φθίνουν, όπως αναφέρει το ΑΝΝΑ, ή απλώς πρόκειται για την αδυναμία των τουρκικών UAV να επιχειρήσουν υπο δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όπως έχει ήδη αναφερθεί.

Σε κάθε περίπτωση το Αρτσάχ έχει συγκεντρώσει μεγάλες δυνάμεις για την μεγαλύτερη μάχη στο Καραμπάχ από την αρχή των συγκρούσεων..


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις