Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Κρήτη: Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους - Εικόνες καταστροφής και ζημιές εκατομμυρίων


 Μετρούν τις πληγές τους, για ακόμη μία φορά σε μικρό χρονικό διάστημα, οι κάτοικοι στην Κρήτη, που επλήγη με ιδιαίτερη σφοδρότητα από την έντονη κακοκαιρία.

Ζημιές εκατομμυρίων, όπως σημείωσε ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, μιλώντας στο Sputnik, προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Κρήτη. Δεκάδες οχήματα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, σπίτια και καταστήματα πλημμύρησαν, ενώ απαιτήθηκε και ο απεγκλωβισμός ατόμων η ζωή των οποίων κινδύνευσε. Στην περιοχή αναμένεται να μεταβεί σήμερα κυβερνητικό κλιμάκιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει η ΕΡΤ, οι Αρχές διέσωσαν πάνω από 70 άτομα, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά, ενώ μία έγκυος γυναίκα, η οποία είχε αποκλειστεί στο σπίτι της, χρειάστηκε βοήθεια για να πάει στο νοσοκομείο.

,


Η Πυροσβεστική έλαβε πάνω από 200 κλήσεις για απάντληση υδάτων από κατοικίες και καταστήματα, ενώ από τα ξημερώματα της Τρίτης δόθηκε οδηγία στους κατοίκους που έβλεπαν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν να ανεβαίνουν σε ταράτσες.

Η νύχτα που πέρασε ήταν δύσκολη για πολλούς κατοίκους που είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται. 

Πού εντοπίζονται τα προβλήματα

Το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο μετρούν τις πληγές του ύστερα από το σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας.

Πολλά είναι τα προβλήματα που εντοπίζονται στους Δήμους Αμαρίου, Αγίου Βασιλείου αλλά και τα χωριά του Βρύσινα. Παράλληλα, δύσκολη είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και στον Δήμο Μυλοποτάμου.

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Καστελλίου και η Δημοτική Ενότητα Θραψανού του Δήμου Μινώα Πεδιάδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης. 

«Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα»
«Η κατάσταση είναι τραγική, από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Σημαντική ήταν η συμβολή της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ στους απεγκλωβισμούς. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές: Από τα Μάλλια και τις περιοχές Γούρνες, Γούβες, Ανάληψη έως το Λιμάνι Χερσονήσου, βλέπεις παντού καταστροφές. Έχουν πλημμυρίσει σπίτια, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ξενοδοχεία κι άλλες επιχειρήσεις. Αρκετά οδοστρώματα έχουν υποστεί σημαντική ζημιά. Τα ποτάμια παρέσυραν αυτοκίνητα στη θάλασσα».
Αυτό δήλωσε στο Sputnik o δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, και έκανε λόγο για ζημιές εκατομμυρίων σημειώνοντας πως «μόνο οι δημόσιες υποδομές που καταστράφηκαν αγγίζουν -με μια πρώτη εκτίμηση- τα 2,5-3 εκατ. ευρώ».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις