Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

AYTO ΔΕΝ EINAI XOYNTA; Λοιμωξιολόγοι: «Χρειάζονται κι άλλοι περιορισμοί στους πολίτες - Να παρθούν πιο σκληρές απαγορεύσεις»


 Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, και μέλος της επιτροπής οιμωξιολόγων, ζήτησε να επιβληθούν πιο σκληρές απαγορεύεις στους πολίτες παρόλο που έχει επιβληθεί μέχρι και βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας! 

«Στη Βόρεια Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι οριακά, στη Λάρισα επίσης», δήλωσε ο καθηγητής σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις των πανδημιών που εξελίσσονται τόσο γρήγορα, χρειάζονται άμεσες λύσεις. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για κλιμάκωση των μέτρων, τουλάχιστον στη Βόρεια Ελλάδα. Πιθανώς να χρειαστεί ένα είδος μεγαλύτερο περιορισμού, όχι τόσο όσο την προηγούμενη φορά, αφού θα λειτουργούν πολλά πράγματα που δεν λειτουργούσαν. Πρέπει να περιοριστεί η διασπορά της νόσου. Ό,τι και να ανοίξουμε από κρεβάτια, αν δεν περιοριστεί η διασπορά θα πιεστεί το σύστημα», προσέθεσε ο καθηγητής.

«Η αλήθεια είναι ότι τώρα υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά από ό,τι στο πρώτο lockdown (σσ. τότε γιατί κλειδώσατε όλη τη χώρα τον Μάρτιο;). Τώρα χρειάζονται γρήγορα μέτρα και πάρθηκαν. Σε παγκόσμια κλίμακα συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Στην Ελλάδα έχουμε καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά το σύστημα υγείας μας έχει θέματα.

Επομένως τρέχουμε λίγο παραπάνω λόγω των προβλημάτων αυτών. Έχει ενισχυθεί το σύστημα αλλά δεν είναι εκεί που θα έπρεπε να είναι. Είμαστε στα όριά μας. Πρέπει να ελαττώσουμε τη διασπορά και να κάνουμε ταχύτατα το επόμενο βήμα για την ανάπτυξη κλινών και μονάδων», επεσήμανε ο κ. Γώγος.

«Πρέπει να βλέπουμε ότι κάποτε θα σταματήσει ο εφιάλτης αυτός αλλά τώρα δεν έχει νόημα να πούμε πότε ακριβώς. Ελπίζω τα Χριστούγεννα να έχει ισοπεδωθεί η καμπύλη και τα πράγματα να είναι καλύτερα», κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις