Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Μένουμε σπίτι περιμένοντας τι;


 Για ακόμη μια φορά ο ελληνικός λαός βρίσκεται μετέωρος και θεωρείται ο καθ'ύλην υπεύθυνος για τα δεινά της χώρας.

Ακουσε με προσοχή τις οποίες συστάσεις έγιναν από την επιστημονική ομάδα που επέλεξε η κυβέρνηση και συμμορφώθηκε στις εντολές αυτής.

Αποδέχθηκε, ότι οφείλουμε ως κοινωνία να παλέψουμε με έναν αόρατο εχθρό, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Ο πολίτης δέχθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία να κλείσει την επιχείρηση του, να αφήσει την δουλειά του, να αλλάξει τρόπο ζωής και να κλειστεί στο σπίτι του για τρεις ολόκληρους μήνες.

Με σκοπό να δώσει στην κυβέρνηση το χρονικό περιθώριο που χρειαζόταν για να προετοιμαστεί για το πιθανό δεύτερο κύμα.

Είδε μια κυβέρνηση που ανακοίνωνε μέτρα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, για πρόσθετες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για αύξηση των ΜΕΘ και ταυτόχρονα τρόπους για να μην γονατίσει η ήδη κατεστραμμένη οικονομία.

Είδε δεκάδες δωρεές ιδιωτών σε ΜΕΘ, είδε ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο πρόσφερε επιπλέον 50 ΜΕΘ... είδε πολιτικούς αρχηγούς να κάνουν δωρεές σε νοσοκομεία, είδε πολλά και θεώρησε ότι όλα βαίνουν καλώς.

Μες την καρδιά του καλοκαιριού είδε έναν πρωθυπουργό, που με περηφάνια φωνάζε σε όλο τον κόσμο ότι η χώρα μας κατάφερε το ακατόρθωτο και έδινε τα εύσημα στους πολίτες της.

Γιατί κατάφερε να είναι η χώρα του κόσμου, με τα λιγότερα κρούσματα, τους λιγότερους θανάτους και να θεωρείται η πιο ασφαλής.

Έτσι δειλά, δειλά αρχίσαμε να μπαίνουμε σε μια υποτυπώδη καθημερινότητα, πιστεύοντας ότι η κυβέρνηση συνεχίζει το δύσκολο έργο της.

Και φτάνουμε στο σήμερα.

Οχτώ μήνες μετά, διαπιστώνουμε ότι όλα αυτά που λέγατε και προβάλλαται από τα ΜΜΕ ήταν ένα ΨΕΜΑ.

Τα νοσοκομεία είναι όπως ήταν με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Είπατε ότι έχετε 1200 ΜΕΘ και ζήτημα είναι εάν υπάρχουν 900 ενεργές και διαθέσιμες.

Δεν κάνατε καμία πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εκτός από ελάχιστες λόγο συνταξιοδοτήσεων.

Δεν βάλατε ούτε ένα καρφί στα δημόσια σχολεία, με αποτέλεσμα να είναι στοιβαγμένα τα παιδιά των πολιτών στα σχολεία σε τάξεις κλουβιά.

Ανοίξατε τα σχολεία χωρίς καθαρίστριες και χωρίς επιπλέον προσωπικό για την καθαριότητα και την υγιεινή των μαθητών.

Αφήσατε να διοργανωθούν μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, όταν φωνάζατε και απειλούσατε καθημερινά τους πολίτες για τον συγχρωτισμό.

Δεν φροντίσατε ώστε να αυξηθούν τα δρομολόγια και ο στόλος των ΜΜΜ με αποτέλεσμα οι πολίτες να αναγκάζονται για την μεταφορά τους να είναι ο ένας πάνω στον άλλο.

Αφήσατε απροστάτευτα τα σύνορα μας και έμπαινε κάθε καρυδιάς καρύδι, χωρίς κανένα υγειονομικό έλεγχο.

Επιτρέψατε στους πλοιοκτήτες και στις αεροπορικές εταιρείες να αυξήσουν το όριο επιβατών, που εσείς είχατε ορίσει ως απαραίτητο για τη δημόσια υγεία.

Δώσατε 22 εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ για να φωνάζουν όλη μέρα για τα μέτρα προστασίας και τους χαρίσατε το κόστος των αδειών για όλη την χρονιά...για να υμνούν το θεάρεστο έργο σας.

Γεμίσατε τον κόσμο με φοβίες και τρόμο για να έρθετε ξανά να τους αποδώσετε ευθύνες.

Και αναρωτιέμαι κύριε Πρωθυπουργε, κύριοι της κυβέρνησης και εκλεκτή επιστημονική ομάδα.

Οι δικές σας ευθύνες που είναι;

Βγαίνετε λοιπόν ως οι θεματοφύλακες της δημόσιας υγείας και ανακοινώνεται νέο εγκλεισμό και μέτρα στήριξης.

Για ποια μέτρα μιλάτε, όταν δεν παγώνετε όλες τις οφειλές προς το δημόσιο και τρίτους;

Όταν δεν παρέχετε δωρεάν ρεύμα, νερό και θέρμανση τουλάχιστον στους οικονομικά ασθενέστερους.

Όταν αφήνετε ανοιχτά δημοτικά, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία για να μην δώσετε περισσότερα χρήματα στις οικογένειες, εκθέτοντας σε κίνδυνο τόσο τα ανήλικα παιδιά, όσο και τις οικογένειές και τους εκπαιδευτικούς.

Όταν εξαιρείται από το επίδομα ανεργίας, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες μακροχρόνια ανέργους.

Όταν δεν παρέχεται καμία οικονομική βοήθεια στους εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, καλλιτέχνες, αγρότες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες που τους αναγκάζετε να σταματήσουν την εργασία τους.

Όταν δεν αναστέλλεται πλειστηριασμούς και εξώσεις.

Όταν δεν έχετε καμία μέριμνα για τις χιλιάδες επιταγές που κυκλοφορούν στην αγορά.

Όταν δεν ενδιαφέρεστε για την κάλυψη βασικών αναγκών των πολιτών, λέγοντας τους ότι το επίδομα θα το λάβουν αρχές Δεκεμβρίου, αδιαφορώντας εάν έχουν τρόφιμα στο ντουλάπι τους.

Όταν έχετε διχάσει την κοινωνία και την επιστημονική κοινότητα, που στην συγκεκριμένη περίπτωση θα έπρεπε όλοι μαζί ως γροθιά να συνδράμουν για το καλύτερο.

Ποια είναι η οργάνωση που κάνατε αυτούς τους οχτώ μήνες, ώστε να σταθείτε δίπλα στον πολίτη και να προστατεύσετε τη δημόσια υγεία;;;

Μια μάσκα που την πληρώσαμε δύο φορές και την παραλάβαμε μία.

Ένα παγουρινο που έχει σκουριάσει και θεωρείται ακατάλληλο.

Εκατοντάδες πρόστιμα σε πολίτες και επιχειρήσεις.

Και χιλιάδες υποσχέσεις...

ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Το λιγότερο που οφείλεται να κάνετε, είναι να ζητήσετε συγγνώμη απ'τον ελληνικό λαό, να αποδεχτείτε την ανικανότητα σας και να ορίσετε εκλογές.

Ορίζοντας πρωτίστωςπροσωρινή κυβέρνηση υπό την προεδρία της προέδρου της Δημοκρατίας, με την συμμετοχή όλων των αρχηγών των πολιτικών δυνάμεων μέχρι να οριστεί από τον λαό η νέα κυβέρνηση, που θα μας βγάλει από την καταστροφή που φέρατε.

Για κάθε αυτοκτονία, για κάθε θάνατο και κάθε θύμα που θα προκύψει από την κατάσταση που έχετε δημιουργήσει, από εδώ και πέρα είστε απόλυτα υπεύθυνοι, όλοι σας.

Πιστεύω στην άμεση ενεργοποίηση της δικαιοσύνης ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πραγματικά υπάρχουν.

Είστε επικίνδυνοι για τη χώρα και τη δημόσια υγεία.

Παραιτηθείτε.


Ανδρέας Αγγελής

Ενεργός πολίτης και πολιτευτής του κόμματος ΑΜΕΑ για το Ν. Μαγνησίας

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις