Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Μήνυμα σε Τουρκία από Γαλλία: Εκτόξευσε βλήματα SCALP-NAVAL των 1.000 χλμ. σε γαλλικό πεδίο βολής

 Οι Γάλλοι δοκίμασαν τα βλήματα που κάποιοι άλλοι στέρησαν από την Ελλάδα

Εκτόξευση στρατηγικού πυραύλου MdCN (κατά κόσμον SCALP-NAVAL) πραγματοποίησε το γαλλικό Ναυτικό στις 10 Νοεμβρίου, όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα γαλλικά ΜΜΕ, σε μια κίνηση σαφές μήνυμα προς την Τουρκία:

Ότι  το γαλλικό Ναυτικό μπορεί να κτυπήσει από υποβρύχια όσο και από σκάφη επιφανείας σε τεράστιες αποστάσεις.

Μάλιστα η εκτόξευση γνωστοποιήθηκε στον Γάλλο πρόεδρο Εμμανούέλ Μακρόν, μία ημέρα αργότερα από τον αρχηγό των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων ναύαρχο  Pierre Vandier.

«Εχθές, πραγματοποιήσαμε εκτόξευση ενός ναυτικού πυραύλου cruise  από την φρεγάτα Bretagne με επιτυχία. Το σενάριο της εκτόξευσης ήταν λίγο πιο πολύπλοκο από αυτό που είχαμε την προηγούμενη φορά», είπε ο Γάλλος Α/ΓΕΕΘΑ στον Μακρόν, κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης στο Παρίσι για τα 102 χρόνια από την λήξη του Α΄ΠΠ.

Αυτό που είχε πραγματοποιήσει την προηγούμενη φορά, και ανέφερε ο Γάλλος ναύαρχος ήταν η επιχείρηση όπου γαλλικά  πλοία είχαν βομβαρδίσει αεροπορική βάση στη Συρία τον Απρίλιο του 2018.

Η εκτόξευση που πραγματοποιήθηκε στο πεδίο βολής του γαλλικού Ναυτικού στην περιοχή Biscarosse, στις ακτές του Ατλαντικού ήταν η δεύτερη σε διάστημα ενός μηνός.

Πριν τρεις εβδομάδες είχε προηγηθεί πάλι εκτόξευση πυραύλου MdCN από το νεότευκτο πυρηνοκίνητο επιθετικό υποβρύχιο Suffren (Q284), κλάσης Barracuda το οποίο εντάχθηκε σε υπηρεσία στις 6 Νοεμβρίου.

Η φρεγάτα Bretagne είναι η τελευταία και έκτη φρεγάτα FREMM ASW του γαλλικού Ναυτικού.

Δύο κάθετους εκτοξευτές SYLVER A-50, των οκτώ θέσεων έκαστος για βλήματα ASTER 15/30  (ελάχιστο βεληνεκές 1,7 και μέγιστο 30 χλμ.). Δύο κάθετους εκτοξευτές SYLVER Α-70, για 16 βλήματα MdCN. Δύο τετραπλούς εκτοξευτές  για βλήματα κατά σκαφών επιφανείας MM-40 Exocet block 3. Δύο διπλούς τορπιλοσωλήνες  B-515 για τις τορπίλες MU 90 των 323 χλατ. Ένα πυροβόλο Leonardo OTO Melara των76 χλστ. Τρείς τηλεχειριζόμενοι σταθμοί με πολυβόλα Nexter των 20 χλστ.

Η Γαλλία προχώρησε στις εκτοξεύσεις καθώς σε αυτές ενσωμάτωσε μαθήματα που έμαθε από την εμπλοκή στην Συρία, όταν τρεις φρεγάτες FREMM οι Aquitaine”, “Auvergne” και “Languedoc” είχαν φορτωθεί με βλήματα MdCN για να τα εκτοξεύσουν, αλλά μόνο η “Languedoc” πραγματοποίησε εκτοξεύσεις, καθώς οι υπόλοιπες δύο είχαν αντιμετωπίσει  προβλήματα τεχνικής φύσης.

Το συμβάν, που αποκάλυψαν τα γαλλικά ΜΜΕ αποτέλεσε «μελανή» σελίδα στο γαλλικό Ναυτικό και έκτοτε αποδόθηκε σε μια προσπάθεια να τα επιλύσει και να βελτιώσει τις «διαδικασίες».

Οι δύο επιτυχείς δοκιμές τόσο από το υποβρύχιο, όσο και από την FREMM έγιναν μετά από προσπάθειες καθώς όπως επίσης αποκάλυψαν τα γαλλικά ΜΜΕ δεν υπήρχε αρκετό απόθεμα πυραύλων  SCALP-NAVAL αλλά όπως τονίζεται ούτε και ASTER…



Πέρα από αυτά το βλήμα MdCN και η εκπληκτική του εμβέλεια των 1.000 χλμ. το οποίο το καθιστά στην περιοχή στρατηγικό, είναι ακριβώς αυτό που στέρησαν κάποιοι από το ΠΝ προκειμένου τώρα να διατυμπανίζουν μια αγορά αμερικανικών ταχύπλοων σκαφών ως την πλέον κατάλληλη!

Αφού πρώτα «τορπίλισαν» το πρόγραμμα των FREMM και στη συνέχεια των Belh@rra (μόνο και μόνο για να ΜΗΝ αποκτήσει η Ελλάδα τα βλήματα αυτά αλλά και δυνατότητες αεράμυνας περιοχής) τώρα ανερυθρίαστα υποβιβάζουν το ΠΝ σε καθήκοντα Λιμενικού, αφήνοντας την Τουρκία ελεύθερη να καταπατά την ελληνική υφαλοκρηπίδα.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις