Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

NEA METPA για τον κορονοϊό: Περιορισμός κυκλοφορίας από τις 21:00 σε όλη την Ελλάδα - Οι ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά


 Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως από την Παρασκευή θα ισχύσουν νέα αυστηρότερα μέτρα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα τόνισε πως από την ερχόμενη Παρασκευή ισχύει περιορισμός κυκλοφορίας από τις 21.00 έως τις 05.00 σε όλη τη χώρα

Παγώνη: Σε απελπιστική κατάσταση οι γιατροί στη Θεσσαλονίκη

Οριακή περιέγραψε την κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον Θέμα 104,6 είπε πως οι συνάδελφοι της γιατροί είναι σε απελπιστική κατάσταση. Ωστόσο δεν επιβεβαίωσε ότι γίνεται διαλογή ασθενών για τις ΜΕΘ και διευκρίνισε ότι, στις περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη, θα μεταφερθούν οι ασθενείς και σε νοσοκομεία άλλων περιοχών της χώρας.

Για την Αττική διαβεβαίωσε ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο αντοχής στο σύστημα και δεν έχουν διακοπεί ούτε τακτικά χειρουργεία.

«Στην Αττική, οι γιατροί έχουν εξασφαλίσει να γίνονται τα χειρουργεία, ώστε να μην κινδυνέψει κάποιος ασθενείς. Ένα τακτικό χειρουργείο, μπορεί να γίνει έκτακτο» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τη γενικότερη εικόνα, είπε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σοβαρά με COVID-19 έχει μια εκρηκτική άνοδο, ενώ συνολικά αυτή την ώρα οι νοσηλείες έχουν ξεπεράσει τις 2.150.

Εξέφρασε την ανησυχία της ότι αρκετοί από αυτούς θα διασωλωνηθούν, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα και νέοι άνθρωποι έχουν μπει σε αυτή τη διαδικασία.

«Μέχρι το Πάσχα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί»

«Πρέπει να λέμε αλήθειες για να αντιλαμβάνεται ο κόσμος την κρισιμότητα της κατάστασης» είπε και εξήγησε ότι ακόμη και μέχρι το Πάσχα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Παράλληλα, φάνηκε συγκρατημένα αισιόδοξη για τα εμβόλια, υπογραμμίζοντας όμως ότι υπάρχει ακόμα δρόμος για να ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Σε πρώτη φάση θα εμβολιαστούν ανά ομάδες οι πιο ευπαθείς και όσο βρίσκονται στην πρώτη γραμμή (νοσοκομειακοί, σώματα ασφαλείας κλπ).

Σχολιάζοντας την έκκληση των Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης να βοηθήσουν και οι ιδιωτικοί γιατροί, η κ.Παγώνη ήταν κάθετα αντίθετη. Όπως είπε «δεν μπορεί σε ένα νοσοκομείο να έρχονται με διάφορες συμβάσεις γιατροί, θα έρθουν με ένα μπλοκάκι θα φύγουν».

Υπογράμμισε, ότι πρέπει οι γιατροί να είναι εκεί, να μένει το συγκεκριμένο προσωπικό και να μην μπαινοβγαίνουν. Τα νοσοκομεία ενισχύονται όπως είπε με προσλήψεις προσωπικού και προκηρύξεις μόνιμων θέσεων.

Διαμήνυσε, δε, ότι η ΕΙΝΑΠ θα αντιδράσει σθεναρά σε μία τέτοια προσπάθεια ένταξης ιδιωτικών γιατρών στο σύστημα, αν και ξεκαθάρισε ότι σε άλλες συνθήκες πολύ πιο άσχημες είναι λογικό να βοηθήσουν όλοι εθελοντικά.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις