Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Οι Ιρανοί έπιασαν έναν εκ των δραστών της δολοφονίας του πυρηνικού επιστήμονα: Ο Κόλπος κοντά σε «ανάφλεξη»

 Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Όπως αναφέρουν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, ένας εκ των δραστών που είναι υπεύθυνοι για την

δολοφονική επίθεση στον πυρηνικό επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ, βρίσκεται υπό κράτηση ενώ στη δημοσιότητα βγαίνουν αποκαλυπτικά πλάνα από το σκηνικό της επίθεσης.

Η επίθεση έλαβε χώρα στην περιοχή Νταμαβάντ, κοντα στην πρωτεύουσα Τεχεράνη, όταν ένα φορτηγάκι μπήκε στην πορεία του αυτοκινήτου του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα και στη συνέχεια τον «γάζωσαν» με πυροβολισμούς.

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν τις λεπτομέρειες της δολοφονίας του κορυφαίου πυρηνικού επιστήμονα που ειδικεύεται στην κατασκευή πυρηνικών όπλων, Μοχσέν Φαχριζαντέχ, , καθώς έδειξαν με πλάνα το αυτοκίνητο του Ιρανού επιστήμονα μετά την επίθεση.

Όπως αναφέρουν τα πρακτορεία ειδήσεων, το αυτοκίνητο του Φαχριτζάντε προχωρούσε με την προσωπική του συνοδεία, όταν τους μπλόκαρε την πορεία ένα φορτηγό αυτοκίνητο, όπου και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο πυρηνικός επιστήμονας.
Παρά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο, ο Ιρανός επιστήμονας υπέκυψε στα τραύματά του και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Το σίγουρο είναι πως από την στιγμή που συνελήφθη ένας εκ των δραστών, εάν αυτός «τραγουδήσει» λεπτομέρειες για το πως ανατέθηκε και από ποιους η δολοφονία του επιστήμονα, η Μέση Ανατολή μπορεί να πάρει «φωτιά».

Aξίζει να σημειωθεί ότι στις 3 Ιανουρίου φέτος, είχε δολοφονηθεί και ο στρατηγός Σουλεϊμανί.
Ο στρατιωτικός σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, Χοσεΐν Ντεγκάν, τόνισε πως η δολοφονία του αξιωματούχου του ιρανικού υπουργείου Άμυνας, Μοχσέν Φαχριζαντέχ, δεν θα μείνει αναπάντητη.

«Θα πέσουμε πάνω στους δολοφόνους του αθώου μας μάρτυρα σαν κεραυνός και θα τους κάνουμε να μετανιώσουν για ότι έκαναν» δήλωσε ο Ντεγκάν, όπως μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Όπως και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίφ και ο σύμβουλος του Χαμενεΐ, πιστεύει ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία.
111

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις