Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Η Πολωνία έθεσε την εθνική της ύπαρξη επάνω από το χρήμα: Η Βουλή ψήφισε υπέρ του βέτο για το «κράτος δικαίου»


 Ενώ η Ελλάδα συμφώνησε σε υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και διευκόλυνση παράνομων μεταναστών στα εδάφη της

Η Κάτω Βουλή της Πολωνίας ψήφισε σήμερα υπέρ της πρότασης του πρωθυπουργού της χώρας για βέτο σχετικά με το μακροπρόθεσμο δημοσιονομικό σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το διάστημα 2021/27, επειδή η ΕΕ θέλει να περάσει ρύθμιση υπέρ του «κράτους δικαίου», δηλαδή υπέρ των γάμων ομόφυλων ζευγαριών, την ελεύθερη είσοδο παράνομων μεταναστών και του δικαιώματος χαρακτηρισμού ενός κράτους ως «δίκαιου» από... ΜΚΟ που εντελώς συμπτωματικά ανήκουν στον Τ.Σόρος!

Πρακτικά, η Βουλή της Πολωνίας ενέκρινε το βέτο που έθεσε την Δευτέρα η κυβέρνηση της χώρας στις Βρυξέλλες!

Έτσι μετά την Ουγγαρία και η Πολωνία αντιδρά στα σχέδια παράδοσης της κυριαρχίας της χώρας μπλοκάροντας ρυθμίσεις όπως και το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 750 δισ. ευρώ καθώς υπάρχει ρήτρα ότι τα κράτη-μέλη οφείλουν να τηρούν το «κράτος δικαίου« που προαναφέραμε για να έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια αυτά.

Για την Ελλάδα, δεν το συζητάμε: Ότι ζητήθηκε από τις Βρυξέλλες, έγιναν όλα δεκτά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Το ψήφισμα στην Πολωνία το οποίο εγκρίθηκε με 236 υπέρ και 209 κατά και μία αποχή και «θα ενισχύσει τον πρωθυπουργό στις περαιτέρω διαπραγματεύσεις», όπως έγραψε στο Twitter ο Σεμπάστιαν Καλέτα, μέλος ενός από τα μικρότερα κόμματα του κυβερνώντος δεξιού συνασπισμού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πιοτρ Μίλερ ευχαρίστησε τους βουλευτές για την υποστήριξή τους. 

Οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να συζητήσουν σήμερα το βέτο της Πολωνίας και της Ουγγαρίας σχετικά με το σχέδιο ύψους 1,8 τρισ. ευρώ που προορίζεται να βοηθήσει τα κράτη μέλη να ανακάμψουν από την ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της ΕΕ δεν αναμένουν το θέμα να επιλυθεί αυτή την εβδομάδα.

Ο Μίλερ δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη υποβληθεί μια αποδεκτή πρόταση για την Πολωνία και είναι απίθανο να συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια των συνομιλιών των ηγετών της ΕΕ.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα Πέμπτη σε διαδικτυακό τόπο ο Ουγγρο-εβραίος μεγιστάνας Τζώρτζ  Σόρος ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να «αντισταθεί» σε Ουγγαρία και Πολωνία που έχουν θέσει «βέτο» στον προϋπολογισμό της  Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο χώρες της κεντρικής Ευρώπης έθεσαν βέτο την Δευτέρα στην στην έγκριση του προϋπολογισμού για την περίοδο 2021/27 και του Ταμείου Ανάκαμψης από τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι ο νόμος για τον προϋπολογισμό περιέχει μια ρήτρα που εξαρτά την πρόσβαση στα κεφάλαια από την τήρηση ενός ψευδεπίγραφου «κράτους δικαίου».

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι εάν οι χώρες αυτές αρνηθούν να ενσωματώσουν διαφόρων ειδών «δικαιωματιστικές τρέλες» όπως η υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ή αρνούνται να δεχθούν την μεταφορά παράνομων μεταναστών στα εδάφη τους, δεν θα έχουν πρόσβαση στα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ίδια στιγμή που αυτή θα εισπράττει κανονικά τους φόρους τους.

Το ίδιο ισχύει και για τα κονδύλια του περίφημου "Ταμείου Ανάκαμψης" που υποτίθεται ότι θα βοηθήσει τις χώρες να επανέλθουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς μετά τα απανωτά lockdown. 

Πρόκειται για τον τρόπο που σκαρφίστηκαν οι διάφοροι "Σόρος" προκειμένου να επιβάλλουν μέσω της γραφειοκρατίας  των Βρυξελλών της αντεθνικής και αντι-παραδοσιακής ατζέντας τους, επιβεβαιώνοντας κάποιες "θεωρίες συνομωσίας". 

Το γεγονός ότι Ουγγαρία και Πολωνία βάζουν εμπόδια στην εκπλήρωση αυτών των σχεδίων φαίνεται ότι εξόργισε τον Τζόρτζ Σόρος, ο οποίος ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να "ξεπεράσει" το βέτο, μη εγκρίνοντας νέο προϋπολογισμό, αλλά συνεχίζοντας με ετήσια ανανέωση του προηγούμενου προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα ο Τ.Σόρος γράφει ότι «Εάν δεν υπάρχει συμφωνία για το νέο προϋπολογισμό της Ε.Ε., ο παλιός προϋπολογισμός θα μπορούσε να παραταθεί σε ετήσια βάση. Εάν συμβεί αυτό, η Πολωνία και η Ουγγαρία θα διατρέχουν τον κίνδυνο να μην λάβουν πληρωμές υπό τις νέες συνθήκες για τους κανόνες δικαίου», όπως υποστήριξε ο επενδυτής και «φιλάνθρωπος».

«Η Ε.Ε. δεν μπορεί να συμβιβαστεί σχετικά με τις διατάξεις περί κράτους δικαίου», έγραψε, προσθέτοντας ότι στην περίπτωση της Ουγγαρίας, τα ευρωπαϊκά κονδύλια πρέπει να κατευθυνθούν στις τοπικές αρχές. 

Σημειώνεται ότι Ουγγαρία και Πολωνία άσκησαν βέτο τη Δευτέρα στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για το διάστημα 2021-27 και το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, για να σταματήσουν το σχέδιο της ΕΕ μέσω του οποίου θα στερούνται ευρωπαϊκούς πόρους οι χώρες εκείνες που κατηγορούνται ότι παραβιάζουν το κράτος δικαίου (ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, σεβασμός στα θεμελιώδη δικαιώματα) και θα επιβάλλονταν έτσι η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, που στην ουσία ευνοεί την παράνομη μετανάστευση, τη μόνιμη εγκατάσταση παράνομων μεταναστών και τα «ανοιχτά σύνορα».

Όπως δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν:

«Αφού δεχθούμε την τρέχουσα πρόταση, δεν θα υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τη σύνδεση της αποδέσμευσης των πόρων προς τα κράτη μέλη με τη στήριξή τους στη μετανάστευση και τον εκβιασμό των κρατών που είναι αντίθετα στη μετανάστευση με οικονομικές κυρώσεις», επισήμανε σήμερα ο Όρμπαν σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.

Ο Όρμπαν είναι από λίγους ηγέτες της ΕΕ που θέλει να προστατέψει την εθνική σύσταση της χώρας του και την ουγγρική εθνική ταυτότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις