Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Πότε έρχονται τα πρώτα Μ1117 στην Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ

 Του Χρήστου Μαζανίτη

Θέμα χρόνου είναι η παραλαβή των πρώτων Μ1117 από τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού και η έλευσή τους στην Ελλάδα.

Όπως αποκαλύψαμε πρόσφατα στο enikos.gr τα πρώτα 80 αναμένονταν να έρθουν μέσα στον Δεκέμβριο. Ωστόσο, οι εξελίξεις λόγω κορονοϊού φαίνεται ότι θα φρενάρουν την έλευση των πρώτων 80.

Το ΓΕΣ, σε συνεννόηση με το ΓΕΕΘΑ, είναι έτοιμο από καιρό για την αποστολή στο Βισμπάντεν της Γερμανίας, όπου ήδη βρίσκονται 80 Μ1117 σε πλήρη λειτουργική κατάσταση, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες μεταφοράς τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, έχει ήδη γίνει συνεννόηση σε πρώτο στάδιο με τους αμερικανούς ώστε τα οχήματα να φτάσουν με τις υπόλοιπες δυνάμεις των αμερικανών, που προορίζονται για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της συνεχούς ενίσχυσης της παρουσίας του, ειδικά εν όψει προγραμματισμένων ασκήσεων.

Ο λόγος, όμως, που καθυστερεί όλη η διαδικασία είναι το lockdown στο οποίο βρίσκεται τόσο η χώρα μας όσο και η Γερμανία.

Οι συνεννοήσεις, ωστόσο έχουν γίνει μεταξύ της ελληνικής και της αμερικανικής πλευράς ώστε τα οχήματα να παραμείνουν εκεί – έχουν δεσμευθεί για να το πούμε πιο απλά – και στην πρώτη ευκαιρία να μεταβεί το κλιμάκιο από το ΓΕΣ, που θα κανονίσει και τις λεπτομέρειες για την μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, έχει οριστεί και το κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων που θα μεταβεί στις ΗΠΑ προκειμένου να κάνει την επιλογή των οχημάτων από το διαθέσιμο απόθεμα, ενώ είναι πολύ πιθανό η μετάβαση να φέρει και την προμήθεια κάποιων αρχικών μονάδων Bradley M2A2 καθώς και των αμφιβίων AAV7 για τις ανάγκες των πεζοναυτών.

Τα πρώτα οχήματα που θα φτάσουν αναμένεται να ενισχύσουν τις δυνάμεις στον Έβρο.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ένα αφιέρωμα με τις δυνατότητές τους



ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις