Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Τα διαφορετικά Χριστούγεννα - Με τον φόβο «εφόδου» της Αστυνομίας και του Εισαγγελέα ακόμα και στα σπίτια


 Διαφορετικά αναμένεται να είναι τα φετινά Χριστούγεννα, καθώς ο εορτασμός θα πρέπει να είναι όχι απλά μετρημένος αναφορικά με τον αριθμό των ατόμων που θα επιλέξουμε να περάσουμε τις εορταστικές στιγμές αλλά κυριολεκτικά θα είμαστε κάτω από την απειλή ακόμα και... "εφόδων" της αστυνομίας στα σπίτια.

Αυτό τόνισε άλλωστε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να αποφευχθούν οι συνάξεις στα σπίτια, καθώς είναι κρίσιμη η χρονική περίοδος, του δεύτερου κύματος κορωνοϊού που διανύουμε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, αναμένεται να μπει όριο στον αριθμό των ατόμων με τους οποίους θα περάσουμε το φετινό... ρεβεγιόν στο σπίτι μας, καθώς θα επιτρέπονται οκτώ ή εννιά άτομα.

Σε εγρήγορση αναμένεται να είναι και η Αστυνομία, προκειμένου να μπορεί να παρέμβει στις περιπτώσεις που κρίνονται απαραίτητες όπως για παράδειγμα μαζώξεις τύπου πάρτι με δυνατή μουσική και συνωστισμό. Οι Αρχές θα παρεμβαίνουν έπειτα από καταγγελίες, και υπάρχει ακόμα και περίπτωση εμπλοκής και του Εισαγγελέα.

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Έκκληση στους πολίτες για υπομονή και επιπλέον προσπάθεια εν όψει των Χριστουγέννων απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Status fm.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει πάση θυσία να αποφευχθούν οι συνάξεις στα σπίτια και πως θα επιτραπεί «μόνο μία συν μία οικογένεια για τις γιορτές».

«Ζητώ πραγματικά λίγη υπομονή και ακόμη μία παραπάνω προσπάθεια εν όψει των Χριστουγέννων. Καταλαβαίνω απόλυτα την κούραση, τη στεναχώρια, τον θύμο ακόμη και τον φόβο για ό,τι έχει συμβεί εδώ στη Θεσσαλονίκη.

Πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε τις συνάξεις στα σπίτια, είναι ο πλέον επικίνδυνος τρόπος μετάδοσης του ιού, θα επιτρέψουμε μόνο μία συν μία οικογένεια για τις γιορτές, διαλέξτε με ποια οικογένεια θέλετε να περάσετε τις γιορτές, σε αυτό το σημείο θα είμαστε πολύ αυστηροί, αυτό μπορώ να σας το πω. Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά, πολύ πιο μαζεμένα, πολύ απλά, έτσι πρέπει να γίνει» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν επιτρέπεται τώρα, που είδαμε πόσο δυνατά μας χτύπησε το δεύτερο κύμα, τώρα που θα ξεκινήσουμε να χαλαρώνουμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τρίτο κύμα, αυτό θα ήταν ανεπίτρεπτο» προειδοποίησε ο κ. Μητσοτάκης, που ανέδειξε κ νέου τη σημασία της ατομικής υπευθυνότητας για τη συμμόρφωση στα μέτρα των ειδικών, ως το κύριο μέσο για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις