Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Θεσσαλονίκη: Κινητό νοσοκομείο στήνεται στον αύλειο χώρο του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου


 Το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται στην κορύφωση του στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα με τα νοσοκομεία να έχουν φτάσει στα όρια τους από τους εκατοντάδες ασθενείς. Για τον λόγο αυτό, στον αύλειο χώρο του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου στήνεται ένα κινητό νοσοκομείο και θα χρησιμοποιηθεί εφόσον χρειαστεί.

Ένα ολόκληρο κινητό, στρατιωτικού τύπου, νοσοκομείο στήνεται στον αύλειο χώρο, πίσω από το κτίριο του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

Το στρατιωτικό νοσοκομείο που βρίσκεται στην δυτική Θεσσαλονίκη, λίγο πριν το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» διαθέτει περισσότερες από 400 κλίνες, χειρουργεία, ΜΕΘ και άλλες σύγχρονες εγκαταστάσεις, ωστόσο, από χθες είναι σε εξέλιξη η εγκατάσταση ενός φορητού νοσοκομείου υψηλών προδιαγραφών με τέντες και κοντέινερ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τη Δευτέρα θα επισκεφθεί το στρατιωτικό νοσοκομείο ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής προκειμένου να επιθεωρήσει την πορεία των εργασιών.

Σύμφωνα με πηγές του Sputnik το φορητό νοσοκομείο είναι παρόμοιου τύπου με αυτά που στήνονται για τις ανάγκες του στρατού σε διάφορες επιχειρήσεις, είναι θερμαινόμενο, διαθέτει περισσότερες από 50 κλίνες, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), χειρουργεία και στήνεται προκειμένου να χρησιμοποιηθεί εφόσον παραστεί ανάγκη.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, το κινητό νοσοκομείο στήνεται μετά από αίτημα του Υπουργείου Υγείας προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ωστόσο, προς το παρόν δεν θα χρησιμοποιηθεί και η εγκατάσταση του γίνεται προληπτικά καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα είναι στην κορύφωση του, με τα νοσοκομεία να δοκιμάζονται σκληρά από τους εκατοντάδες ασθενείς και διασωληνωμένους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πηγές, στο καταφύγιο που υπάρχει στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο δεν νοσηλεύονται ασθενείς με COVID «καθως δεν ειναι κατάλληλος ο χώρος για ανθρώπους με πνευμονία» ανέφεραν χαρακτηριστκά.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις