Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Τουρκικά πολεμικά της Ομάδας Μάχης του Oruc Reis απείλησαν να βυθίσουν ελληνικό αλιευτικό νότια της Ρόδου!

 


Του έκοψαν τα παραγάδια επειδή εισήλθε στην περιοχή απαγόρευσης του Oruc Reis!

Ένα εξαιρετικά σημαντικό επεισόδιο σημειώθηκε στην περιοχή του «θόλου απαγόρευσης» προσέγγισης πλοίων και αεροσκαφών που έχει εξαγγείλει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο γύρω από τo ερευνητικό Oruc Reis που κάνει έρευνες παντελώς ανενόχλητο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτιοανατολικά της Καρπάθου, νότια της Ρόδου και νοτιοδυτικά από το Καστελόριζο.

 Μία τουρκική φρεγάτα της Ομάδας Μάχης που συνοδεύει το Oruc Reis πλησίασε το ελληνικό αλιευτικό ΔΗΜΗΤΡΑ, 14 μέτρων, νηολογίου Χανίων, το οποίο είχε απλώσει παραγάδια και αλίευε ξιφίες και του ζήτησε να αποχωρήσει άμεσα από την περιοχή γιατί βρισκόταν εντός «απαγορευμένης περιοχής» και εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Εννοώντας ως απαγορευμένη περιοχή ολόκληρη την περιοχή των ερευνών του Oruc Reis!

Σε λίγα λεπτά, περικύκλωσαν το ελληνικό αλιευτικό και άλλα τουρκικά πολεμικά!

Στην κάτω φωτό, το πρώτο τουρκικό πολεμικό που πλησίασε

Οπως λέει ο ίδιος ο αλιέας Νίκος Κρασάκης στο zarpanews.gr: «Ξαφνικά η περιοχή γέμισε τουρκικά πολεμικά πλοία που μου είπαν ότι βρίσκομαι σε απαγορευμένη περιοχή.

Τράβηξαν και έκοψαν τα παραγάδια μου. Με υποχρέωσαν να φύγω γιατί αλλιώς θα με βύθιζαν. 

Τι να έκανα; Έφυγα. Έπαθα 2.000 ευρώ ζημιά.

Οι Τούρκοι εκεί κάτω κάνουν ότι θέλουν. Αλωνίζουν ανενόχλητοι. Ήταν ένα ακόμη αλιευτικό κοντά. Έφυγε και αυτό. Εμένα ποιος θα με πληρώσει;

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας δεν το είπα καν. Γιατί και να το έλεγα θα γινόταν κάτι; Κάνεις δεν κάνει κάτι. Πριν λίγες μέρες το Οruc Reis ήταν 12 μίλια από τη Ρόδο. Τι δουλειά έχει εκεί;», είπε ο Κρητικός ψαράς.

Στην κάτω φωτό το αλιευτικό ΔΗΜΗΤΡΑ:

Να μια καλή ερώτηση για την πολιτική ηγεσία της χώρας, την πολιτική ηγεσία της χώρας και κυρίως την στρατιωτική ηγεσία του τόπου: «Τι δουλειά έχει το Oruc Reis 12 μίλια από την Ρόδο;»

Γιατί στα λόγια όλοι είναι «τουρκοφάγοι», όπως θα θυμόμαστε από τις ηρωικές δηλώσεις του περασμένου Ιουλίου. Όταν τον Αύγουστο έβγαλαν το Oruc Reis οι Τούρκοι, όλοι «σφύριξαν αδιάφορα»...

Σε πρακτικό επίπεδο, απλώς επιβεβαιώνεται το pronews.gr το οποίο πρώτο αποκάλυψε την ανακήρυξη «No fly-no ship-zone» γύρω από το Oruc Reis (φωτό κάτωθι)..

Όχι ότι τόλμησε κάποιος να το διαψεύσει.

Απλά καταδεικνύεται το «απόλυτο» της τουρκικής επιχείρησης: Ούτε ελληνικό ψαράδικο δεν επιτρέπουν στην περιοχή των ερευνών, καταργώντας de facto και χωρίς να ρίξουν «ούτε σφαίρα» την ελληνική δικαιοδοσία...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις