Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Βιέννη: Τρομοκρατικές επιθέσεις σε συναγωγή και άλλα σημεία - Αναφορές για πολλά θύματα (video's - photos)

 Συναγερμός έχει σημάνει στο κέντρο της Βιέννης, όπου σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιθέσεις σε συναγωγή και σε ακόμη πέντε

σημεία της πόλης με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για νεκρούς και πολλούς τραυματίες. 

Η εφημερίδα Kronen Zeitung τόνισε ότι μία επίθεση έγινε στο δρόμο όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη συναγωγή της πόλης, ενώ έκανε λόγο για πυροβολισμούς στην περιοχή της γειτονικής πλατείας Schwedenplatz. Πυροβολισμοί ακούστηκαν και στον σταθμό του μετρό.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ένας εκ των δραστών των πολλαπλών επιθέσεων φέρεται να πυροδότησε μία ζώνη με εκρηκτικά με την οποία ήταν ζωσμένος. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι δράστες είναι περισσότεροι και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.

Παράλληλα με την επίθεση στη συναγωγή, υπήρξαν αναφορές για ομηρία σε εστιατόριο στην οδό Mariahilfer.

Ο υπουργός Εσωτερικών Karl Nehammer μιλώντας στην ειδική εκπομπή του ραδιοφωνικού δικτύου ORF έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση με αρκετούς δράστες, αρκετούς τραυματίες και πιθανώς επίσης νεκρούς». «Οι εγκληματίες χρησιμοποίησαν μακρύκαννα όπλα, οπότε αποτελούν μεγάλη απειλή», πρόσθεσε. Ωστόσο, δεν επιβεβαίωσε τις αναφορές για μια ομηρία σε εστιατόριο.

Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί εάν η κοντινή συναγωγή ήταν ο στόχος της επίθεσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως ο ίδιος μαζί με τον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς βρίσκεται σε κέντρο διαχείρισης κρίσεων για την αντιμετώπιση των ένοπλων επιθέσεων.

Ο υπουργός προέτρεψε τους κατοίκους της Βιέννης να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν ανοιχτούς χώρους στην πόλη.

Σύμφωνα με το ΟΕ24, περίπου 50 πυροβολισμοί ερίφθηκαν στην μέση του δρόμου κοντά στη συναγωγή. Τα πυρά προήλθαν από πολυβόλο όπλο.

Οι Times of Israel κάνουν λόγο για επτά νεκρούς.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, που επικαλείται η Kronen Zeitung, ένας αστυνομικός φρουρός λέγεται ότι πυροβολήθηκε με μακρύκαννο όπλο και η κατάστασή του είναι σοβαρή.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για τον λόγο της ανάπτυξης των αστυνομικών δυνάμεων, ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει.


Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, φέρεται να έχει συλληφθεί ένας εκ των δραστών. Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας εκ των δραστών έπεσε επίσης νεκρός από πυροβολισμούς αστυνομικών.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter και κοινοποίησε η Kronen Zeitung, δείχνει την αστυνομία σε δράση και ακούγονται επίσης πυροβολισμοί.

Το αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΟΕ24, επικαλούμενο την αστυνομία, έκανε λόγο για τουλάχιστον επτά νεκρούς από την επίθεση.

Η εφημερίδα Falter, επικαλούμενη το υπουργείο Εσωτερικών, έκανε λόγο για έναν νεκρό.

Η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητα στην Αυστρία κάλεσε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Kronen Zeitung.

Ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας της Αυστρίας Oskar Deutsch με tweet του τόνισε πως δεν είναι ξεκάθαρο αν η συναγωγή της Βιέννης ή τα γειτονικά γραφεία ήταν στόχος της ένοπλης επίθεσης, λέγοντας πως ήταν κλειστά την ώρα του συμβάντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις